Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lesújtó véleményt fogalmaztak az Orbáni-politikáról a hazánkba látogató amerikai vezetőpolitikusok. Az orosz befolyásnak ajtót nyitott, az amerikai kongresszusi delegációnak nem- összegezték a látogatásuk tapasztalatait

A héten nyolc amerikai képviselő és szenátor érkezett Budapestre. Civil szervezetek vezetőivel, parlamenti képviselőkkel és független újságírókkal találkoztak kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén.

Steny H. Hoye demokrata képviselő arra jutott, hogy az oligarchák és a pártemberek növekvő befolyása az olyan független intézményekre, mint a bíróságok és a média, egyre fenyegetőbb.

A Népszavának eljuttatott közleményük szerint az Egyesült Államok továbbra is támogatja a magyarországi demokrácia megerősítésére tett törekvéseket. Azt írták, sok beszélgetésen vettek részt, de nem fogadta őket Orbán Viktor, ezért csalódottak.

Ben Cardin demokrata szenátor szerint tárgyalásaik a politikai vezetőkkel, független újságírókkal, vallási és civil szervezetek vezetőivel így is sok kérdésre választ adtak. Továbbra is úgy látják, hogy egy erős, demokratikus Magyarország lenne a legjobb partner az Egyesült Államok és a NATO tagországok számára.

Sajnálattal tölt el minket, hogy nem beszélhettünk Orbán Viktorral azokról az intézkedésekről, amelyeket kormánya tett a demokrácia alappilléreinek aláásására és amely ajtót nyitott az orosz befolyásnak és utat engedett a korrupciónak.

Szerintük a szövetség nemcsak közös érdekekről, hanem közös értékekről is szól. Nyitottak a partnerségre a demokrácia, a jogállamiság megerősítésében, a civil társadalom védelmében, a szélsőségesek felszámolásában, amelyek táptalajul szolgálnak az antiszemitizmus számára és aláássák a regionális stabilitást”.

Azt már Tom Cole republikánus képviselő jelezte, hogy Magyarország hűséges szövetséges, de aggódnak a demokratikus intézmények tönkretétele és a növekvő orosz befolyás miatt. Folytatni fogják a közös munkát magyar barátaikkal, hogy biztosítsák a választások szabadságát, a bíróságok függetlenségét és a sajtó sokszínűségét.

A kongresszusi delegáció a CEU vezetőségével is találkozott és jelezte támogatását. A küldöttséget a kormánypárti politikusok közül Gulyás Gergely miniszter, illetve Németh Zsolt, a Parlament külügyi bizottságának elnöke fogadta.

A Fidesz médiái nem fognak beszámolni arról, hogy milyen lesújtó véleményt fogalmaztak meg az Orbáni-politikáról a hazánkba látogató amerikai politikusok, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt a cenzúra.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here