Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután tegnap beszámoltunk arról, hogy a DK és a Momentum is azt az EU vezetőjelöltet támogatja, amelyiket Orbán Viktor is, ma egy újabb furcsa közlemény jelent meg: a Fidesz legfontosabb európai tisztséget betöltő politikusa örömét fejezte ki Dobrev Klára Európai Parlamenti alelnökké választása kapcsán.

„Örülök neki, hogy ketten vagyunk. Jó dolog, hogy több magyar van az Európai Parlament elnökségében” – nyilatkozta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek arról, hogy tegnap gratulált Dobrev Klárának, miután mindkettejüket az EP alelnökének választották néppárti, illetve szocialista színekben.

Járóka, akit tegnap az Európai Parlament Néppárt által jelölt alelnökének választottak -, a szavazás után szinte rögtön gratulált Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjének, akit tegnap szintén az EP alelnökévé választottak. „Örülök neki, hogy ketten vagyunk. Jó dolog, hogy több magyar van az Európai Parlament elnökségében” – nyilatkozta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek.

Járóka Lívia a kormánylapnak azt is elmondta, hogy az újabb alelnöki mandátumot a néppárton belül a kelet-közép-európai álláspont megértetésére használná fel. Sajnos, nagyon kevés, a régiónkból származó politikus kapott fontos posztot a párt parlamenti frakciójában – tette hozzá.

Ami az uniós szintet illeti, a célja, hogy a finn EU-elnökség alatt megszülethessen egy átfogó szegénységellenes stratégia. Lassan harminc éve kutatom Európa legszegényebb régióit, és azt kell mondanom, hogy bőven van még mit tennünk. Legalább hárommillió ember szorul tiszta vízre, és azt is nagyon kevesen tudják, hogy Európában az élelmiszerhiány is sokakat érint – hangsúlyozta Járóka Lívia, aki szerint a politikusok egyik legfontosabb tulajdonságának épp a terepismeretnek kell lennie.

Olyan politikusokat szeretnék vezető pozícióban látni, akik ennek a feltételnek megfelelnek. Ursula von der Leyen épp ilyen bizottsági elnökjelölt, ugyanis a védelempolitika területén már bizonyított – mondta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek.

Érdekesség, hogy a Fidesz által támogatott bizottsági elnök mellett a DK és a Momentum is kifejezte támogatását, az MSZP pedig határozott nemet mondott a politikus megválasztására.

Azonban a DK és a Momentum Európai Politikájával nem csak ez a baj, bár itthon a Fidesz folyatja tovább a jogállam leépítését, most épp a Tudományos Akadémiát zúzta be, az ilyen gesztusokkal szépen elkezd kijönni a Fidesz az európai politikai karanténból.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here