A kormány újabb 2 milliárd forintot hagyott jóvá annak Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány támogatására, mely a Fidesz alelnökéhez Németh Szilárdhoz köthető. Amúgy ez az alapítvány építteti a csepeli birkózó csarnokot is.

A támogatásról szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg- szúrta ki a napi.hu A 2 milliárd forint az idei költségvetést terheli. Az alapítványt Németh Szilárd fideszes politikus hozta létre.

A birkózószövetség honlapja beszámol a tavaly decemberi eseményről, amelyen a szerkezetkész csarnokot ünnepelték. A sportcsarnokot várhatóan 2019 őszétől, a mellette később megépülő birkózó szakkollégiumot pedig 2020 végétől vehetik birtokba a tehetséges magyar birkózópalánták.

A nagyszabású sportberuházást a kormány eddig már 4,5 milliárd forinttal támogatja – áll a honlapon. A mostani kormányhatározat a birkózó alapítvány támogatására ad ezen felül újabb 2 milliárd forintos kiegészítést. Azt is kikötik, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve azt fő célként sporttevékenység végzésére kell hasznosítani.

A kormány “fontosnak tartja és támogatja a csepeli sportélet újraszerveződését, a közösségépítő erejében rejlő lehetőségeket, valamint a kerület sporthagyományaihoz méltó infrastruktúra-fejlesztést, ennek keretében egyetért a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány támogatásával” – olvasható a kormányhatározatban.

Persze sok csepeli jobban örülne, ha mondjuk a csepeli egészségügyet tartaná ilyen fontosnak a kormányzat, de mit lehet csinálni ha a Mi jó Németh Szilárdunknak egy birkózó alapítványa van és nem egy szegényeket segítő?

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here