Matteo Salvini, Orbán Viktor olasz szélsőjobbos haverja -Fidesz szóhasználattal élve- migráns-kvótákat követel az Európai Uniótól. Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon amikor Salvini Budapesten Orbánnal találkozott, erről egyeztettek-e?

Könnyen lehet, hogy Orbán Viktor olasz haverjának hála, Magyarország nagyszámú menekültet kell majd befogadnia, ugyanis Matteo Salvini olasz belügyminiszter hétfőn ismét  a Földközi-tengerből kimentett menekületk EU-tagállamok közötti szétosztását szorgalmazta. A miniszter emellett példaszerű büntetést követelt annak a civil szervezetnek, ami a tiltás ellenére múlt szombaton 41 kimentett embert szállított Lampedusa szigetére.

Olaszország jelenleg további EU-tagállamok jelentkezését várja annak a 41 embernek a befogadására, akiket az Alex nevű mentőhajó szállított Lampedusa szigetére. „Az a cél, hogy a legutóbb Lampedusán partraszállt migránsokat más EU-tagországok fogadják be” – mondta el Salvini hétfőn.

Persze joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy vajon erre gondolt-e Orbán Viktor, amikor a budapesti Salvini látogatás után kijelentette, hogy Magyarország igyekszik szorosabbra fűzni a viszonyt Salvinivel vagy esetleg arról egyeztettek, hogy Orbánék hány menekültet fogadnak be Olaszországtól?

Ezt pontosan nem lehet tudni, de az most már világossá vált, hogy az EU-ban csak és kizárólag Orbán Viktor szövetségesei szeretnének – Fidesz szóhasználattal élve- migráns kvótákat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here