Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A kormány közeli Magyar Hírlap úgy értesült, hogy most pénteken a mentelmi bizottság felfüggeszti Demeter Márta mentelmi jogát, így már aznap, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapon döntést hozhat a parlament az LMP-s képviselő kiadásáról.

A mentelmi bizottságnak adta ki vizsgálatra az LMP-s Demeter Márta mentelmi ügyét Kövér László – ezt maga az Országgyűlés elnöke jelentette be a tegnapi plenáris ülésen. Ismert, Demeter mentelmi jogának felfüggesztését múlt héten kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész az ellenzéki képviselőt érintő hivatali visszaélés gyanújával indult nyomozás kapcsán.

A megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

A mentelmi bizottság tegnapi ülésén még nem került napirendre az ügy, de ahogy Hargitai János, a bizottság KDNP-s elnöke a kormányzati lapnak elmondta, a testületnek egy hónapja van, hogy kialakítsa álláspontját és javaslatát az Országgyűlés elő terjessze, amely majd meghozza a végső döntést.

A parlament mostani ülésszaka pénteken véget ér, így a bizottság vagy még a héten összeül vagy már csak ősszel születhet döntés, mivel a parlamenti szünetben a bizottsági határidő is nyugszik, azaz ebben az időszakban nem kell számolni a határidő lejártával. Hargitai János a Magyar Hírlapnak ugyanakkor azt közölte, hogy péntekre összehívja a bizottságot, így az utolsó ülésnapon akár dönthet is a parlament Demeter mentelmi jogának felfüggesztéséről.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here