Domokos László volt fideszes parlamenti képviselő, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán átadta a számvevőszék 2019. második félévi ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének az Országházban, természetesen az őszi önkormányzati választás környékén is fog ellenőrizni a Számvevőszék és természetesen most is csak ellenzéki pártokat vizsgál majd.

A dokumentumból kiderül, hogy folytatja az ÁSZ az alapítványok és közalapítványok ellenőrzését. A jogszabályi felhatalmazás alapján az ÁSZ azokat az alapítványokat, közalapítványokat ellenőrizheti, amelyek az államháztartásból nyújtott támogatásban vagy az államháztartásból meghatározott célra ingyenes vagyonjuttatásban részesültek.

A törvényben előírt kétéves gyakoriságnak és ütemezésnek megfelelően a második félévben hét költségvetési támogatásban részesült pártnál – Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Liberális Párt – a Liberálisok, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért Párt, valamint a felszámolás alatt lévő Együtt – a Korszakváltók Pártja – és pártalapítványaiknál kezdi meg a számvevőszék a 2017-2018. évekre vonatkozóan a gazdálkodás törvényességének ellenőrzését.

Emlékezetes, hogy az ÁSZ sorra bírságolja az ellenzéki pártokat. A 2018-as választások előtt a Jobbikot rekord összeggel, kb 600 millió forinttal büntette, de az MSZP, a Párbeszéd, a DK és még a Kétfarkú Kutyapárt is kapott már ÁSZ-bírságot. Természetesen a korábbi Fidesz-politikus által vezetett szerv, sem a KDNP-nél sem a Fidesznél nem talált soha semmi kifogásolhatót.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mond el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here