A Napi.hu szúrta ki, hogy Orbánék újabb megszorító lépése, most a nyugdíjasokon csattan, ugyanis egy fontos szolgáltatást vettek el tőlük: a jövőben kimaradnak a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők az Erzsébet-programból, ami kedvezményes üdülést biztosított a szép korúaknak.

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2020-as költségvetési salátatörvény, amely egyebek mellett kimondja: az Erzsébet-programnak a jövőben már csak az a célja, hogy jelentősen csökkentse azon gyermekek számát, akik részére nem biztosított a napi többszöri étkezés, a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódás lehetősége. Az azt jelenti, hogy a kormány egy fontos juttatást vett el a nyugdíjasoktól.

Ugyanis az Erzsébet-programban eddig nem csak gyerekek, hanem szociálisan rászoruló családosok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenését is támogatták. A már hatályos törvényből ugyanakkor kivették a szociálisan rászoruló kifejezést és már csak a gyerekek üdültetése és étkezése maradt benne, a nyugdíjasoktól pedig teljesen elvették az eddig nekik járó kikapcsolódási lehetőséget.

A szociális üdüléseket eddig közfeladatot ellátó szervként a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szervezte, de az alapítvány erre vonatkozó feladatait is eltörölték.

A gyerekek táboroztatásával kapcsolatos feladatokat továbbra is – költségvetési forrásból – az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány látja el az Erzsébet-táborokban. Ezt jelzi például, hogy az alapítvány nagyon aktív a közbeszerzési piacon.

Legutóbbi tenderét például a Fidesz-közeli Valton-Master Car Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte júliusban: a cégtől öt darab buszt bérelnek július közepétől augusztus 23-ig 23,3 millió forintért. A buszokkal határon túli gyerekeket szállítanak Zánkára, valamint horvátországi magyar gyerekeket a zánkai Erzsébet-táborból a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Fidesz-médiái nem fognak beszámolni arról, hogy a nyugdíjasok fontos kedvezményét egy tollvonásra megvonta az Orbán-kormány, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, a Fidesz legújabb megszorító lépése a nyugdíjasokon csattant.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here