Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon szűk többséggel választotta meg az Európai Parlament az Orbán Viktor által is támogatott jobboldali Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökének. Mindössze kilenc szavazattal kapott többet a német politikus, mint amennyi minimálisan kellett a megválasztásához. A DK annak ellenére támogatta a Fidesz által szorgalmazott jelöltet, hogy az európai frakciójuk a Szocialisták és Demokraták nemet nyomot.

Éppen csak, de megválasztották Ursula von der Leyent az EU csúcsvezetőjének, a fideszesek által támogatott jobboldali politikust az Európai Bizottság elnökének.  A szavazás teljesen titkosan zajlott, így teljes bizonyossággal sosem fog kiderülni, hogy melyik frakció és melyik képviselő hogyan szavazott. Viszont sok párt és politikus nyilatkozott arról különböző felületeken, hogy miként fognak voksolni.

Ezek alapján mindössze két magyarországi politikus szavazott nemmel von der Leyenre: az MSZP-s Ujhelyi István, illetve a jobbikos Gyöngyösi Márton. Az elvileg ellenzéki DK 4 képviselője és a Momentum 2 politikusa gond nélkül behúzta az igent Orbánék jelöltjére, ezzel kvázi eldöntve a meccset.

Tehát pártcsaládtól függetlenül a konzervatív politikusra szavazott a 13 fideszes képviselő, a négy DK-s, és a két momentumos is.

A Néppártban ülő fideszesek szavazatai nem meglepőek, a DK-sok egy furcsa fordulattal ma bejelentették egy netes konzultációra hivatkozva, hogy megszavazzák az Orbán által is támogatott jelöltet, , a momentumosok pedig ugyan kifejtették, hogy vannak kétségeik a jobboldali politikussal szemben, de a liberális pártcsaláddal egyetértésben mégis megszavazták.

Ebből is látszik, hogy a Magyarországon látszólag élesen egymással szemben álló kormánypártiak és új ellenzékiek gond nélkül le tudtak szavazni az Orbánnak kedves jelöltre. Azaz létrejött az ritka együttállás, hogy Deutsch Tamás, Dobrev Klára és Cseh Katalin ugyanúgy szavazott.

A magyar miniszterelnök azt mondta korábban, hogy aktív szerepet vállalt von der Leyen jelölésében, illetve üdvözölte, hogy egy hétgyermekes édesanya vezeti majd az Európai Uniót.

Gratulálunk az új ellenzéki európai parlamenti képviselőknek, hogy rögtön az első alkalommal hanyatt vágták magukat Orbán Viktornak és a Fidesznek, hasonló sportsikereket nem kívánunk.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here