illusztráció
Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

23 európai országból, köztük 18 EU tagállamból több mint kétszáz civil szervezet írta alá az a European Civic Forum nyílt levelét, amelyben azt kérik, Hidvéghi Balázst ne válasszák meg az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) alelnöki pozíciójára – írja az Euronews.

Európai és magyar civil szervezetek mellett a felhívást aláírta belga, bolgár, cseh, dán, észt, francia, holland, horvát, lett, lengyel, litván, macedón, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák és szlovén szervezet is.

Levelükben azt írják, hogy Hidvéghi Balázs az elmúlt években az egyik fő kommunikátora volt az Orbán kormánynak. Kiemelkedő szerepe volt a magyarországi gyűlölet kampányok során.

A Fidesz kormány évekig és most is korlátozza a polgári jogokat, beleértve a gyülekezési és egyesülési szabadságot, a szólásszabadságot és a tudományos munkát, valamint korlátozta a jogállamiságot az országban- szögezik le a civilek

Mindezek a tények ellentmondanak a LIBE bizottság célkitűzésének. Így nem lehet Hidvégi Balázs ennek a bizottságnak az alelnöke. Végezetül hálásak vagyunk a LIBE bizottság tagjainak, akik elhalasztották az alelnök kinevezését. Szeretnénk, ha a LIBE bizottság új jelöléssel élne, amely elfogadható mindazok számára, akik komolyan veszik a bizottság megbízatását- jelentik ki a tiltakozó civilek.

A parlamenti szakbizottsági alelnöki tisztségre jelölt 5 fideszes EP-képviselő közül csak kettőt, Gál Kingát és Deutsch Tamást választották meg a múlt héten. A többiek (Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea és Trócsányi László) esetében elnapolták a döntést.

Az újabb alelnökjelölt-választás jövő héten lesz. A Néppárt nem állít új jelölteket, vagyis egyelőre kérdéses, hogy eredményes lesz-e a szavazás.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy Európa szerte tiltakoznak a civilek a fideszes vezető kinevezése ellen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa nem kérnek Európában az Orbáni-politikából.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here