Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egész ellenzéki magyar sajtó azt találgatta, hogy Orbán Viktor és a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt fideszes képviselő Simonka György vajon miről egyeztethetett Orbán budavári dolgozó szobájában. Nem kizárható, arról a fű alatt benyújtott botrányos törvénymódosításról, ami Simonkának mentőövet dob.

Pár hete, az igen súlyos bűncselekménnyel megvádolt Simonka György Orbán Viktorral találkozott a Budavárban, az eseményről maga Simonka számolt be és egy közös fényképet is posztolt Orbánnal.

Nem kellett sokat várnunk, hogy kiderüljön vajon miről is egyeztethettek egymással. Nem kizárható, hogy a találkozó témája az a most fű alatt benyújtott törvénymódosítás volt, ami mentőövet dobhat Simonkának a hosszú börtönévek elől.

A Népszava egy terjedelmes írásban szúrta ki ugyanis, hogy a kormánypárti fideszes többség az előző héten tárgyalt költségvetési törvénnyel egy olyan módosítást is elfogadott, amely jelentősen megnehezíti annak bizonyítását, hogy egy bűncselekményt bűnszervezetként követtek el.

Orbán-Simonka találkozó, nagy a jókedv.

Eddig a Btk. három kategóriát különböztetett meg a többes bűnelkövetésnél: a csoportos elkövetést, a bűnszövetséget és a bűnszervezetet, amely az előbbi sorrend szerint súlyosbodik.

A lap szerint a múlt heti módosítás után szinte lehetetlen lesz bizonyítani, ha egy bűncselekményt bűnszervezetben követtek el. Az új szabályok szerint olyan részleteket kell majd bizonyítani az eljárás alatt, amelyek többségét – ügyvédek szerint – nem lehet igazolni.

A lap a törvénymódosítás kapcsán azt is megjegyzi, ezzel Simonka György fideszes képviselő is könnyebb helyzetbe juthat, neki ugyanis tavaly függesztették fel a mentelmi jogát, az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsította meg.

Egy folyamatban lévő ügy esetében ugyanis – ha változnak a jogszabályok -, akkor azt kell figyelembe venni, amely kedvezőbb a gyanúsítottnak. A vád szerint Simonka több esetben is kb. 45 százalékot kért vissza zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igénybe vehető uniós és állami támogatásokból a termelőktől.

Az MSZP is Lex Simonkát lát a módosítás mögött, az ellenzéki párt közleményében megjegyzi a Fidesz tényleg egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén. Nem számít, hogy külföldi vagy magyar, csak az a lényeg, hogy Orbán haverja legyen és akkor gondoskodnak róla.

Most pedig a bűnszervezeteket működtető fideszes haverokon akarnak segíteni azzal, hogy megnehezítik az igazságszolgáltatás munkáját. Olyan szabályokat hoztak, amivel szinte lehetetlen lesz bebizonyítani a bűnszervezetben való elkövetést- fejti ki az MSZP

Simonka György és a többiek most már tudhatják, hogy a főnökük továbbra is gondoskodik róluk. Mindenki másnak pedig világos lehet, hogy a Fidesznek fontosabbak a bűnöző haverok, mint az igazságszolgáltatás- szögezi le az MSZP

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék mentőövet dobtak a hosszú börtönévek elől Simonkának, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa ez már a pofátlanságnak a csúcsa.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here