Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szél Bernadett, független ellenzéki képviselő szúrta ki, hogy Orbán Viktor nem teljesíti egy fontos törvényi kötelezettségét: be kellene neki számolni, minden Európai Tanács ülés után a parlamentben. Ez azért fontos, hogy a nyilvánosság értesüljön arról, miket beszél Magyarország nevében a miniszterelnök az Európai Unióban. Kövér bár megállapította a törvénysértést, de Orbán fizetését nem vonta meg. 

Szél nem csak kiszúrta Orbán Viktor folyamatos törvénysértését, de Kövér László házelnökhöz fordult, aki maga is megállapította, hogy Orbán Viktor bizony törvénysértő és ahogy az ellenzéki képviselők fizetését példás szigorral meg szokta vonni minden csip-csup ügy miatt, na pont úgy nem tett most semmit.

Kövér vizsgálata a következőket mondta ki: a miniszterelnök évek óta nem teljesíti egy törvényi kötelezettségét. Egy 2004-es jogszabály ugyanis előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács ülésről be kell számolnia az Országgyűlés előtt.

Tehát a törvényszegés tényét a házelnök is megerősítette, de szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek, „kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását.” Magyarul szüntesse meg a törvényt, hogy ne pattogjon az ellenzék, hogy a miniszterelnök miért nem ad számot arról, hogy miket beszél Magyarország nevében az Európai Unióban.

A független képviselő amúgy a 2050-es uniós klímacél vétójára akart rákérdezni Orbánnál, de beszámoló híján ez nem történhetett meg. „Ha Kövér László Orbán Viktorral együttműködésben meghekkeli az országgyűlési törvényt, (..) nyilvánvaló lesz az, hogy a magyar országgyűlés még kevésbé tudja azt a feladatát betölteni, amiért az egész rendszert működtetjük,”- reagálta Szél Bernadett az RTL Klubnak.

Kövér László az év elején több ellenzéki képviselő fizetését is megvonta, mindenféle mondvacsinált ürüggyel, mert azok tiltakoztak a rabszolgatörvény elfogadás ellen.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy Orbán törvényt sért azzal, hogy  elhallgatja miket beszél az Unióban Magyarország nevében, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Kövér László alkalmatlan arra, hogy mindenkivel betartassa a törvényeket.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here