Itt a Hír Hugó felületén nem egyszer az értetlenségünknek adtunk hangot, hogy vajon a DK és a Momentum miért szavazza meg az Orbán Viktor által is támogatott jobboldali EU-s vezetőt Ursula von der Leyen. Nem is kellett sokat várni, máris tett Ursula egy hatalmas gesztust Orbánéknak.

Megértést szorgalmazott Közép- és Kelet-Európa országaival szemben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság következő elnöke a Süddeutsche Zeitung című müncheni, liberális lapnak csütörtökön adott exkluzív interjújában, amelyben egyúttal bírálta, ahogyan ezeket az országokat eddig kezelték.

Von der Leyen megértést szorgalmaz a kelet-közép-európai országok iránt
“Fontos, hogy objektív vitákat folytassunk” – húzta alá a német politikus. “A közép- és kelet-európai országokban sokaknak az az érzésük, hogy nem fogadják el őket teljesen.

Ha ilyen kiélezett vitákat folytatunk, mint jelenleg, akkor az azzal fenyeget, hogy egész népek és országok gondolják majd azt, hogy mindannyiukat kifogásoljuk, amikor konkrét hiányosságokat teszünk szóvá” – fejtette ki a politikus.

Kitért arra, hogy éppen ezért minden tagállam rendszeres monitorozását javasolja, elkerülendő, hogy az a benyomás alakuljon ki, hogy Európa egyik része folyton bírálja Európa másik részét.

A leendő elnök a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzete, illetve az olasz államháztartás ügyében is visszafogottságra intett.

“Mindannyiunknak meg kell tanulni, hogy mindig teljes jogállamiságra kell törekedni, de senki sem tökéletes” – hangoztatta Ursula von der Leyen. A bizottság megválasztott elnöke a korábban felvetett pénzbüntetés vagy forrásmegvonás lehetőségével kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy az csakis a leges legutolsó eszköz lehet egy sor más intézkedés után.

Bár a DK még tagnap is azt állította, hogy jaj Ursula milyen rossz lesz a Fidesznek, csak éppen az első adandó alkalommal éppen mentőövet dobot Orbánéknak a valóságban. Az meg külön pikáns, hogy miután jeleztük, hogy nem jó ötlet az Orbán által is támogatott jelöltet megszavazni a magyar ellenzéknek, a DK-s blogok Fideszes stílusban nekünk rontottak és alpári hazugságokat kezdtek el a Hír Hugóról terjeszteni.

Persze mi továbbra is azt gondoljuk, hogy nem volt szerencsés, hogy a DK és a Momentum az első alkalommal hanyatt vágta magát Orbánnak az Európai Parlamentben, de mint ahogy a fenti nyilatkozat is igazolja, lehet mégis nekünk lett igazunk. Se baj, nekünk az olvasóink a fontosak, akik ezután még jobban látják Hír Hugó tollát az igazság vezérli.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here