Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Szinte már minden napos, hogy az Orbáni-politika valamelyik intézkedését elítéli, vagy épp tiltakozik ellene valamelyik nemzetközi vagy más ország rangos szervezete. A mostani annyiban különleges, hogy egy olyan ország egyetemi rektorait tömörítőszervezet tette ezt, ami elvileg baráti és kormánya hű szövetségese Orbánnak. Igen, Lengyelországról van szó.

A német, az osztrák és a lengyel rektori konferencia felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvényt, még mielőtt az szeptemberben hatályba lépne – erről a három ország rektori konferenciái adtak hírt közös állásfoglalásban, amelyet a Forschung und Lehre (Kutatás és Oktatás) című német portál közölt.

A három szervezet úgy látja, hogy az új törvényben foglalt intézkedések közvetlen állami ellenőrzést tesznek lehetővé, megvonják a közvetlen operatív támogatást, és ezzel az akadémia autonómiáját és szabadságát veszélyeztetik.

A magyar kormány eljárása aláássa a magyar alapkutatásokat és azok hagyományosan erős nemzetközi partnerségeit. Emellett a kormány intervenciója egyértelműen szakítást jelent Európa demokratikus elveivel, amelyekhez a tudomány szabadsága is hozzátartozik.

Az aláírók sajnálkozásukat fejezik ki, hogy a törvény kidolgozásában elmaradt az alapos konzultáció az érdekeltekkel – áll a közös állásfoglalásban, amely hangsúlyozza: a rektori konferenciák támogatják a magyar tudományos közösséget a kormánnyal és a törvényhozással folytatandó  párbeszédre irányuló követelésében.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy már a baráti Lengyelország egyetemi rektorai is elítélik az Orbáni-politikát, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, mennyire is vállalhatatlan az, amit Orbán művel.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here