Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van egy agresszív béna kacsa kormányunk, akik szemmel láthatólag az ország valódi problémáit képtelenek kezelni. Legyen szó egészségügyről vagy épp oktatásról. Most már a rendőrségnél is egyre komolyabbak a gondok, derül ki a Népszava cikkéből.

Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél, az utóbbi tíz évben általában kétszázan léptek ki január és december közt, de tavaly kétezerre ugrott ez a szám – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) elnöke a Népszavának.

A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig. A Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) januárban készült felmérése szerint ráadásul a helyzet tovább romolhat, mert minden ágazatban a felmondást fontolgatja a hivatásos állomány 40 százaléka.

A 2015-ben indult  béremelést tartalmazó csomag utolsó 5 százalékos növelése idén január elsejével elvben megtörtént, így a program befejeződött. Csakhogy a szakszervezet adatai alapján a rendőrök legalább 30 százaléka 2019-ben már nem kapott egy fillérrel sem többet.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalókat képviselő szervezetei megelégelték a kormányzati titkolózást, az oldal vezetője hétfőn levelet írt a belügyminiszternek. Powell Pál a Népszavának azzal indokolta a lépést, hogy elegük van a látszategyeztetésekből, amikor a tanácskozás kezdetén kapják meg a terjedelmes javaslatokat, hogy döntsenek róluk. Másrészt pont egy éve küldték el a szerintük legfontosabb lépések listáját a tárcának, de még annyit sem jeleztek nekik vissza, hogy valaki elolvasta azokat.

 

A Népszava emlékeztet rá, hogy a februári átminősítéssel a rendvédelmi alkalmazottak beleegyezésük nélkül akár két évig átirányíthatók más munkahelyre, a napi munkaidejük 12 órás lehet, de nincs szó a túlmunka kifizetéséről, durván korlátozhatják alapjogaikat, bármikor lehallgathatják őket, számítógépeiket megfigyelhetik, a béreiket évente felülvizsgálhatják.

Egy 60 ezer rendvédelmi dolgozó megkérdezésével készült felmérés szerint a hivatásos állományban tapasztalható nagyon magas pályaelhagyási szándék mögött egyértelműen a piaci béreknél jóval kisebb fizetések állnak, különösen az alacsonyabb beosztásban, jellemzően tiszthelyettesként dolgozók körében.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy mekkora problémák lettek Orbánék alatt a rendőrségen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, ezrével hagyják ott az állományt a rendőrök.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here