Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kovács Zoltán az About Hungary néven indított angol nyelvű blogján írt arról, hogy az EU soros elnöki tisztségét betöltő Finnországban nem is akkora a demokrácia, amekkorának első pillantásra látszik, a finn külügyminiszter frappáns válasszal reagált, írja a 168 óra.

Az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerint a finn sajtó konglomerátumok kezében van, Finnországnak nincs alkotmánybírósága, a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot pedig politikai szempontok vezérlik. Szerinte nincs rendben a finn igazságszolgáltatás függetlensége sem, hiszen a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára.

A lap azt írja, Kovács Zoltán azért esett neki a skandináv országnak, mert a finn EU-elnökség egyik prioritásként nevezte meg a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami lényegében az Orbáni-politika elítélésről szól.

Azonban a finn külügy nem hagyta szó nélkül Orbánék kirohanását, egy térképet  töltött fel Ville Cantell, finn külügyminiszter arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, míg Magyarország Sierra Leone után csupán a 87. helyen végzett.

Majd Ville Cantell válaszul ezt írta:

“Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni ami pedig a tejesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánékat beoltotta a finn külügy, ezért oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa: más szemében a szálkát, sajátjukban még a gerendát se látják meg Fideszék.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here