Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unióban a magyar órabérek a legrosszabbak- derül ki abból az elemzésből, amit mfor.hu nevű szakportál közölt. A magyarok nagyjából annyit töltöttek a munkahelyükön tavaly, mint az észtek (1748 órát), a fizetések között viszont jóval nagyobb differencia mutatkozik. A magyar átlagos kereset 8630 euró volt, amivel szemben az észt dolgozók  13 687 eurót vihettek haza.

Minden jel szerint kezd beérni Orbánék dolgozó ellenes politikája, remekül működik a rabszolgatörvény és a sztrájk jogokat korlátozó munkatörvénykönyve is, közben a multik minden gond nélkül kizsigerelhetik a magyar munkavállalót.

Az Mfor nevű szakportál készített egy elemzést az Eurostat adatait használva, megnézte hogy valójában hány órát dolgoznak a különböző országokban a munkavállalók egy évben, majd az éves átlagkeresetet ebből számolta ki. Hátborzongató eredményt kaptak.

A magyarok nagyjából annyit töltöttek a munkahelyükön tavaly, mint az észtek (1748 órát), a fizetések között viszont jóval nagyobb differencia mutatkozik. A magyar átlagos kereset 8630 euró volt, amivel szemben az észt dolgozók  13 687 eurót vihettek haza.

Mögöttünk a rangsorban 18 órával kevesebb idővel állnak az olaszok, akik mindezért a magyar átlagfizetés több mint háromszorosát vihették haza, 21 461 eurót. Jól látható tehát – főleg az észt dolgozókkal való összevetés alapján -, hogy mennyire alulértékeltek is a magyar dolgozók. A ledolgozott munkaórák alapján pedig minimum 60 százalékkal magasabb fizetés sem lenne kirívó.

Ez a megállapítás sokkal hangsúlyosabbá válik akkor, ha a béreket elosztjuk a ledolgozott munkaórával, így eredményként kapva egy átlagos órabért. Ez Magyarország esetében 5 euró, aminél kisebb juttatásra nincs példa az Európai Unióban.

Az adatok alapján ugyanennyit kapnak a lettek is, előttünk pedig a lengyelek állnak 5,3 euróval óránként. 2018-ra egyébként úgy kerültünk az európai országok rangsorának legutolsó helyére, hogy 2017-ben a lett dolgozók még a magyaroknál is alulértékeltebbek voltak. Az akkori adatok alapján a lett számított órabér 4,13 euró volt szemben a magyar 4,6 euróval.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy kiderült, hogy Európában a legrosszabb órabérért a magyar munkások dolgoznak, így kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa remekül beérett Orbánék kizsigerelő politikája.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here