Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Másodjára sem szavazta meg az Európai Parlament bizottságai a Fidesz jelöltjeit,  Trócsányi László, Hidvéghi Balázs és Bocskor Andrea alelnökségéről is csak szeptemberben döntenek.

A tervekkel ellentétben nemcsak Trócsányi László, hanem Hidvéghi Balázs és a harmadik Fidesz-jelölt Bocskor Andrea alelnökségéről sem szavaznak a héten az Európai Parlament illetékes szakbizottságaiban – írta posztjában Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

Mindkét fideszes jelöltet az Európai Néppárt nevezte, és mindkettőjük esetében félő, hogy a bizottságok tagjai elutasítják jelölésüket, ami komoly presztízsveszteség lenne a Néppárt számára.

Ahogy megírtuk, az EP szakbizottságaiba öt fideszes jelölt is volt, de június 10-én közülük háromról elhalasztották a szavazást. Nem került sor így a Hidvéghi Balázs (LIBE, Állampolgári jogi, belügyi bizottság), Bocskor Andrea (CULT, Kulturális és oktatásügyi bizottság) és Trócsányi László (AFCO, Alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottság) posztjáról szóló döntésre.

Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakciója már korábban bejelentette, hogy az összes alakuló bizottságban le fogják szavazni a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság képviselőit. Döntésüket azzal magyarázták, hogy a két párt aláássa az Európai Unió közös értékeit. A volt lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo jelölését valóban le is szavazták a Foglalkoztatásügyi és Szociális Bizottságban.

Most úgy tűnik, a fideszes jelölteket egyelőre nem merik szavazásra bocsátani, mert mind a LIBE, mind pedig az AFCO bizottságban elhalasztották a szavazást. Hidvéghi Balázsnak – az ő személye ellen 200 civil szervezet tiltakozott – és Trócsányi Lászlónak szeptemberig várnia kell. Igaz, az sem kizárt, hogy Trócsányi ezzel el is kerüli a voksolást, hiszen Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy őt jelölje az Európai Bizottságba.

Az Index információi szerint az utolsó még talpon maradt fideszes jelöltről, Bocskor Andreáról sem szavaztak ma. Az Európai Parlament kulturális és oktatási szakbizottsága ugyanis újból elhalasztotta a Fidesz-KDNP-s jelölt  megválasztását a szakbizottság negyedik alelnökének, így róla is csak szeptemberben döntenek majd.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here