Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A HVG. hu-n jelent meg a Fidesz korábbi államtitkárának, Ángyán Józsefnek egy botrányjelentése, most Bács-Kiskun megye földárveréseit elemezte a korábbi fideszes politikus. Kiderült, hogy egy polgármester családja egy csapásra földbirtokos lett.

Az egykori földművelésügyi államtitkár minden egyes elemzése azt támasztja alá, hogy a 2012-13-as állami földpályázatok a kormánybarát érdekeltségek létrejöttét, erősödését szolgálták. Ángyán József már több megye eredményeit elemezte, most Bács-Kiskun megye árverési eredményeit dolgozta fel jelentésében a HVG.hu-n

Ebből is az derül ki, olyanok is hozzájuthattak földekhez, akiknek ugyan nem volt korábban egy darabka földjük sem, de a Fidesz támogatói körét erősítik. Az országban 180 ezer hektárt árvereztek el a meghirdetett 350 ezerből, a legtöbbet, 28 ezer hektárt Fejér megyében értékesítettek, de Jász-Nagykun-Szolnok megyében is 18 ezer hektárt adott el az állam.

Bács-Kiskun megyében közel tízezer hektárt vásároltak meg a 2015-16-ban kiírt árveréseken. Ángyán József kiemeli, hogy a meghirdetett birtokoknak csupán a 15 százaléka maradt 5 millió forint alatt, ami még elérhető lett volna egy családi gazdálkodó számára is, de nagyobb részt jóval magasabbak voltak a kikiáltási árak.

Az egyik ilyen „földvásárló” a kiskunhalasi polgármester hozzátartozója, aki az árverések előtt nem túl sok földet birtokolhatott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint, hiszen a lehívott területalapú támogatás legfeljebb néhány hektár tulajdonára utal, az árveréseken viszont egy csapásra 459 hektárt vásárolt.

Fülöp Róbert édesapja addig más területen dolgozott, ingatlanos, hulladékkezelő és más profilú vállalkozásokat működtetett. 2017 áprilisában, miután megszerezték a több száz hektáros területet, alapítottak is egy mezőgazdasági céget, a területalapú támogatás egy részét, 116 hektár után, az új agrárvállalkozás hívta le, míg 214 hektár után a polgármester családtagja kapta.

A volt fideszes államtitkár jelentésében megjegyzi, hogy összességében a megyei földprogram eredményei sem azt mutatják, hogy a családi gazdálkodók gyarapodtak az árveréseken.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogyan nyúlták le Fideszék a termőföldeket, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, már a saját korábbi politikusuknak is sok volt ez.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here