Az Euronews számolt be arról, a drámai hírről,  hogy a lengyel főváros Varsó folyója a Visztula, a kiszáradás szélére került.

A Visztula Lengyelország legfontosabb és leghosszabb folyója, ami keresztül folyik a fővároson Varsón is, ráadásul a Balti-tenger vízgyűjtőjének legnagyobb folyója is egyben, ám most soha nem látott drámai a helyzet.

A rendőrségi tiltás ellenére is sokan gyalog sétálnak át az egyik partról a másikra, ugyanis annyira alacsony a vízállás. A jelenleg 40 centiméteres vízszint az előrejelzések szerint tovább csökken, ha marad a száraz meleg. A szakemberek szerint egy-egy vihar és zivatar már nem is lenne elég a tartós emelkedéshez.

A probléma Lengyelországban nem csak a Visztulát sújtja, az összeállításból kiderül, hogy a szárazság Lengyelország más folyóit is érinti. A folyó ismert története az ókorig nyúlik vissza, eddig nem jegyeztek fel olyat, hogy a kiszáradás szélére került volna bármikor is.

Az Európai Unió el akart fogadni egy 2050-ig szóló klímastratégiát, ám az Orbán kormány megvétózta ezt. A stratégia lényege az lett volna, hogy eddig a dátumig az unió nulla százalékra csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy már a vak is látja, hogy baj van, de Orbánék még mindig szabotálják a klímakatasztrófa felszámolását, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkinek leesen, hogy a Fidesz itt is a környezetromboló multik oldalára állt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here