Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Fidesz sarkadi szervezete és az önkormányzati választási egyeztető bizottsága nagy egyetértésben döntött arról, hogy a jelenleg is polgármesteri tisztséget betöltő Mokán Istvánt indítják ismételten polgármester-jelöltként a Fidesz-KDNP színeiben az őszi önkormányzati választáson, azonban van egy kis bibi nemrég a bíróság kimondta jogerősen, hogy bizony bűncselekményt követett el.

Mokán Istvánt a Gyulai Törvényszék 2015 áprilisában költségvetési csalás miatt jogerősen elmarasztalta és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte. Mokán ugyanis jogellenesen folyósított lakásfenntartási támogatást és gyermekvédelmi kedvezményt a vele egy közös háztartásban élő élettársának akkoriban.

Az ügy látszólag nem tépázta meg a politikus renoméját, a Fidesz bizalma töretlen irányába, az „újrázás” lehetősége mellett a viharsarki választmány egyik alelnökének is megválasztották.

Az atv.hu megkereste a Fideszt is, amelynek frakciója röviden azt közölte, hogy „az ügy 2014 előtti, tehát a választók egyszer már döntöttek. A polgármester úr azóta is közmegelégedéssel vezeti a várost, ezért indítjuk újra.”

Az ügy valóban 2014 előtti, azonban jogerős ítélet a 2014-es önkormányzati választások idején még nem volt. Az ugyanakkor igaz, hogy már 2014 nyarán zajlott ellene a bírósági eljárás, sőt az elsőfokú, elmarasztaló ítélet már 2014 májusában megszületett, ennek ellenére a Fidesz-KDNP már akkor is őt jelölte polgármesternek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here