Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Függetlenként indulok, de a szóbeli megállapodás alapján a DK, az MSZP, a Momentum, valamint a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával” – jelentette be a Hírklikknek Herényi Károly volt MDF-es politikus, aki  a Facebookon tudatta, hogy Balatonföldváron harcba száll a polgármesterségért az októberi önkormányzati választásokon.

Öt éve egyetlen indulóként a Fidesz-KDNP jelöltje nyert 100 százalékkal, de a májusi európai parlamenti választásokon kiegyenlített volt az ellenzéki, illetve a kormánypártok szereplése.
„Minimum a Lipótmezőre küldtem volna azt, aki 1989 őszén – amikor már MDF-es voltam – azt mondta volna nekem, hogy 1990-ben a Magyar Demokrata Fórum kormányt fog alakítani” – kezdte Herényi Károly válaszát arra kérdésre, hogy milyen esélyt lát a Fidesz jelöltjének a legyőzésére.

A világ eseményeiben szerinte az a szép, hogy nehéz őket előre látni, s „ki tudja, milyen folyamatok játszódnak ma a magyar lelkekben”. Mindenesetre ő azt látja, hogy „az országban egyre nagyobb az elégedetlenség és mellette a félelem, ami óriási dolgokra képes: 1989-90-ben is hasonló volt a helyzet, mint most”. Éppen ezért véli úgy, hogy nyerhető a dolog, „ha nem így látnám, akkor nem indulnék el”. Ha pedig mégsem nyer, akkor sem történt semmi, ilyen a demokrácia.

Mennyire segítheti őt a Balaton-parti településen annak a lakossági fogadtatása, ahogy Orbán és körei lenyúlták, letarolták, szinte kisajátították a Balatont? – merül fel a kérdés. Balatonföldváron már régen elindult a fideszes terjeszkedés – mondta, kifejtve: „olyan folyamat indult el ott és a Balatonon általában, amely teljesen megváltoztatja a Balaton arculatát: a gazdagok nyaralóhelyévé akarják tenni ahelyett, hogy minden magyar számára elérhetőnek hagynák”. Úgy látja, hogy az emberek még nem nagyon beszélnek róla – mégpedig a fent már említett félelemből –, de óriási a felháborodás a helyiek körében is”.

Egyelőre háromindulósnak néz ki a balatonföldvári polgármesteri posztért folyó verseny: a kormánypártok a jelenlegi településvezetőt indítják, s mellette szintén függetlenként bejelentkezett egy hölgy, „akit a helyi Fidesz biztatott az indulásra” – tudtuk meg Herényitől. „Ezt a konstrukciót ismerjük, az ő indulásának a célja az én esélyeim gyengítése” – hívta fel a figyelmet.

Balatonföldváron öt éve egyetlen jelölt indult a polgármesteri székért: a Fidesz-KDNP-s Holovits György Huba az érvényes 834 szavazatból 834-et szerzett meg. A részvétel közel 50 százalékos volt. A hattagú képviselőtestületbe 3 kormánypárti és három független jelölt jutott be.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here