Lendvai Ildikó, az MSZP politikusa ismét egy zseniális szarkasztikus írással rukkolt elő, most Orbán Viktor stadionokba révedő szotyola politikáját figurázta ki azzal, hogy követeli a Szent Szotyola szobor azonnali megvásárlását.

Most már biztos, hogy tényleg világnemzet vagyunk. Még egy kínai szobrász német kiállításán is olyan mű a főszereplő, amelyik tuti, hogy magyar ihletésű.
A Népszavában olvastam Aj Vej-vej, a híres kínai művész kiállításáról, aki pár éve Németországban él, mert otthon nem csípték kritikus magatartása miatt. A fő attrakció egy kompozíció 60 millió porcelán napraforgómagból. A gondolkodás és arc nélküli tömeget jelképezi, utalva arra, hogy Kínában Maót szokták Napként, a népét pedig feléje forduló napraforgóként ábrázolni.

De szerintem ezt félreértik. A szobor a mi miniszterelnökünk társaságában rituálisan fogyasztandó Szent Szotyola (Szotyolák, Szotyolákok) előtt tiszteleg. Sok tisztelet, sok szotyola, a 60 milliót még keveslem is.

A rendszeres műkincsvásárló Nemzeti Bank elnökének kutyakötelessége volna vételi ajánlatot tenni. Persze nem a trezorba kellene dugni, inkább méltó módon közszemlére tenni, ahol a hívek elébe járulhatnak.

Például ha a Szentkoronát majd felviszik a Várba, a Nemzeti Szotyola porcelánból a Parlamentbe kerülhetne. Nem kell nagy rongyrázás, a Koronaőrség mintájára egy Szotyolaőrség azért túlzás volna, de mondjuk az őrezred óránkénti őrségváltása a Szotyola előtt igazán hangulatos lenne. A turistacsoportoknak is biztosan tetszene. Esetleg kulcstartón másolatot is lehetne árulni, mint a Halászbástyáról, vagy matricán az autók hátsó ablakára ragasztani.

Dehát mindent nekem kell kitalálni?! Ingyért.

Lendvai Ildikó zseniális írását nem fogja leközölni a Fidesz propaganda médiája, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy Lendvai hogyan csinált hülyét Orbánékból.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here