Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Lakner Zoltán politológus egy cikkben arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor hétvégi tusványosi beszédében a magyar történelem egyik legsötétebb diktátorától, Rákosi Mátyástól idézet. A Fidesz kommunikáció szerint pedig a Bibliából.

Orbán Viktor idei tusványosi beszédében arról is beszélt, hogyan látja az elmúlt három évtized politikáját és benne saját közösségének szerepét. A 2010 utáni időszakról azt mondta, hogy “új nemzeti rendszert kellett kiépítenünk lépésről lépésre úgy, hogy a tömegtámogatottság folyamatos fenntartása és újratermelése mellett kellett sikereket elérni”.

Azt is mondhatnám, hogy úgy éltük meg az elmúlt kilenc-tíz évet, hogy az egyik kezünkben ott volt a kőműveskanál, a másikban pedig a kard – folytatta a miniszterelnök.

A kiemelt idézettel kapcsolatban a 168 óra azt írta, hogy ez Rákosi Mátyás egy mondatának parafrázisa. Lakner Zoltán politológus, a lap főszerkesztő-helyettese Facebookra tette ki a 1948. június 13-án elhangzott Rákosi-idézetet:

Sajnos, a magyar reakció rákényszerít bennünket arra, hogy csak az egyik kezünkben legyen építő szerszám és a másik kezünkben kardot, vagy egyéb védő – és ha szükséges – támadó fegyvert tartsunk.

A poszt nyomán az Index megkereste Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mit szól a kormányfő a párhuzamhoz, szándékosan parafrazeálta-e Rákosit, vagy véletlen a két mondat és gondolat közötti hasonlóság. Az Index kérdésére Havasi egy bibliai idézettel védekezett:

„A kőfalon munkálkodók közül a tehernek hordói egyik kezökkel, a mely a munkát végezé, rakodának, másik kezök pedig a fegyvert tartja vala, a kik pedig építének, azoknak fegyverök derekokra vala felkötve és így építének.” (Nehémiás 4,17-18).

Nem tudom ki, hogy van ezzel, de az Orbáni- idézet inkább Rákosi gondolatához van közelebb, mintsem a Bibliához.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here