Heiko Maas, német külügyminiszter a Maccabi Játékok megnyitójára érkezett volna a magyar fővárosba, de Szijjártó Péter nem ért rá találkozni vele, így elmarad a fontos diplomáciai találkozó

Bár be volt tervezve, végül lemondta Budapesti látogatását Heiko Maas német külügyminiszter – értesült németországi forrásból a Népszava. Információik szerint a szociáldemokrata politikus a Maccabi Játékok megnyitójára érkezett volna Magyarországra és találkozott volna Szijjártó Péterrel is.

A magyar külügyminisztérium viszont több mint egy hete jelezte: a miniszternek más programja van, a két politikus nem tud majd találkozni. Emiatt viszont már Maas sem akart jönni, helyette – mint a Privátbankár előzetesen megírta – Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára jött.

Bár a lap német forrása szerint Heiko Maas látogatásának lemondása mögött nem politikai konfliktus áll, mégis jól jelzi a német-magyar kapcsolatok jelenlegi állapotát, hogy Szijjártó Péter „nem ért rá” egy négyszemközti beszélgetésre német kollégájával.

Pedig a következő hetekben-hónapokban eldőlhet egyebek mellett az is, hogy Magyarországnak, a magyar kormánynak milyen pozíciói lesznek az éppen most formálódó új európai uniós szervekben. Az EU új csúcsvezetőinek megválasztásával, a formálódó új Európai Bizottsággal jelentős átrendeződés várható az elmúlt öt évhez képest, ennek alakításában pedig az Unió legnagyobb gazdaságának számító Németországnak jelentős befolyása lesz.

A német-magyar kapcsolatok ehhez képest régóta nem látott mélységekben vannak, Berlinben egyáltalán nem értik Orbán Viktor külpolitikáját, és nem látják, hogy bármilyen stratégia lenne mögötte.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here