Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harmadjára sem ment el a Momentum által támogatott polgármester-jelölt tárgyalni  Szolnokon a többi ellenzéki párttal, egyre furcsább a párt viselkedése. Közben a népharag is kezd rájuk zúdulni, többen követelik jelöltjük visszaléptetését.

Igencsak érdekes helyzet alakult ki Szolnokon az ellenzéki pártok együttműködése kapcsán, az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik helyi szervezete megállapodtak Radócz Zoltán személyében, azonban a Momentum körömszakadtáig ragaszkodik egy másik jelölthöz, Lukácsi Katalinhoz.

A helyzet feloldására az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik azt javasolta, hogy legyen a városban egy előválasztás ahol a két jelölt megméretődik, hogy ősszel csak egy ellenzéki jelölt legyen a fideszes polgármesterrel szemben.

Ám hiába várták a szolnoki ellenzéki pártok a Momentumot és annak helyi jelöltjét, harmadjára sem ültek le egy asztalhoz tárgyalni az előválasztás részleteiről- derül ki a „Szolnoki többség” csoport beszámolójából.

Tegnap este a csoport azt írta Facebook oldalán, hogy

„Mindössze egy óra késéssel érkezett Budapestről az InterCity. Egyik társunk is ezzel a járattal utazott. Lukácsi Katalin és társai rajta sem voltak a szerelvényen. Egyértelművé tettük számukra, hogy megvárjuk őket, hiszen Szolnok jövője számunkra mindennél fontosabb, ám ők fel sem szálltak a vonatra. Ilyen az, ha budapesti, salgótarjáni és jászjákóhalmi szerencselovagok akarják eldönteni a szolnokiak sorsát.- jegyzik meg

Ez egyébként a második időpont volt, amit a kedvükért változtattunk meg. A Momentum 17 óra 33 perckor mondta le a 18 órakor kezdődő egyeztetést. Vajon ők kit képviselnek?”

Ám az ellenzék nem adta fel, hogy dűlőre jusson a Momentummal Szolnok városában, ma reggel kilenc órára ismét várták őket egy tárgyalásra, a civilek újabb bejegyezéséből kiderült, hogy ismét nem jelentek meg az egyeztetésen:

Mint írják „ma 9 órára vártuk volna az előválasztás részleteiről tárgyalni a másik felet. Bíztunk benne hogy ha a tegnap este 7 óra már túl késő volt nekik, akkor a reggel 9 talán nem lesz túl korán hiszen a tárgyalódelegációjuk zömében munkanélküliekből és nyugdíjasokból áll.

Sajnos ezek szerint sem Budapestről, sem Salgótarjánból, sem Jászjákóhalmáról nem lehet Szolnokra érni ilyen korai időpontra. Holnap (péntek) 10 órára ismét várjuk őket, hátha most a Szolnokot vezetni szándékozók számára megoldható lesz eljutni a városba.  Ideje lenne abbahagyni a bohóckodást mert Szolnok érdeke mindennél fontosabb. Mi, szolnokiak tudjuk ezt, de úgy látszik másoknak még tanulni kell.”

Most hamar ki is derült, hogy az újabb pénteki időpont sem alkalmas a Momentum által támogatott jelöltnek, mint ahogy a „Szolnoki többség” írja

Őszintén sajnáljuk, hogy a másik félnek a holnap (péntek) 10 órára összehívott egyeztetés sem megfelelő. Tekintve azonban, hogy mi a legmesszebbmenőkig elkötelezettek vagyunk az előválasztás mellett, így szombaton reggel 10 órára várjuk őket a technikai részletek megbeszélése céljából, hiszen mi az együttműködés pártján állunk- szögezik le a szolnoki ellenzékiek.

Közben a népharag kezd a Momentum által támogatott Lukácsi Katalin ellen fordulni a városban. Több ellenzéki véleményvezér is a Momentum által támogatott polgármester-jelölt visszaléptetését követeli.

Sőt információnk szerint a Márki-Zay féle szolnoki Kossuth kör legutóbbi ülésén is volt zúgolódás Lukácsival kapcsolatban, hangzott el olyan hozzászólás,  ami a Momentum által támogatott jelölt leléptetését és Radócz Zoltán támogatását szorgalmazta.

Azok a hangok is felerősödtek a város ellenzéki nyilvánosságában, akik fideszes összefonódást sejtenek a Momentum és jelöltje viselkedése között, ez annak is köszönhető, hogy a városi zuhanyhíradóban az terjeng, hogy a Momentum helyi vezetője többször is kijelentette, hogy a párt nem akar valójában megállapodni Szolnokon előválasztásról se a többi ellenzéki párttal. Ezt sokan furcsállják, hiszen az egyértelműen a Fidesz választási esélyeit növeli, ha az MSZP, DK, LMP, és a Jobbik helyi szervezete által támogatott Radócz Zoltán és a Momentum által támogatott Lukácsi is elindul.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here