Egy igazán megdöbbentő írás jelent meg Heller Ágnes halálának körülményeiről a rangos külföldi lapban, a New York Timesban. A lapnak az elhunyt filozófus fia nyilatkozik, aki arról beszél, hogy nem ismertek a halált okozó pontos körülmények.

Heller Ágnes fia azt közölte, hogy továbbra sem tudni, hogy mi okozta az édesanyja halálát. Mint emlékezetes, a 90 éves filozófus úszni ment a Balatonba, testét később a vízben lebegve találták meg, de a rendőrség szerint nincs jele szívrohamnak, vagy annak, hogy megrepedt volna valamelyik ütőere.

A lap mindenesetre a szellemtudományok kiemelkedő alakjaként és ellenzékiként mutatja be a tudóst, aki többször is nemkívánatos személy lett saját hazájában. Legutóbb Orbán Viktor jobboldali rendszerével különbözött össze, méghozzá erősen.

Épp ezért halálának körülményei némi kétséget ébresztenek jó pár barátjában és kollégájában. A New Yorki Egyetem korábbi dékánja azt írta, hogy Heller jó és megszállott úszó volt, de valamiért ezúttal nem tért vissza az edzésből. A méltatás megemlítette azt is, hogy az Orbán-kabinet nemrégiben törvénnyel esett neki a Tudományos Akadémiának és Ágnes harcolt a döntést ellen.

Tele volt energiával és rendkívüli módon aggódott az országot és más államokat sújtó csapás miatt. És nem azon volt, hogy feladja. A cikk végigveszi az életutat és a munkásságot, a legfontosabb műveket. Továbbá azt, hogy az utóbbi években szinte az egész világon előadásokat tartott és tanított, gyakran érintve a magyarországi politikai helyzetet.

A Sydney Egyetem egyik professzora úgy véli, hogy az európai közéletnek nagyon fog hiányozni Heller Ágnes, amiért kiállt az idegengyűlölő populizmus ellen. De még inkább hiányzik majd Magyarországnak, hiszen félelem nélkül szállt szembe Orbán Viktor nacionalista, jobboldali, tekintélyelvű és antiszemita rezsimjével, egy olyan időszakban, amikor tényleg nagy szükség van az erőteljesen ellenállásra.

A propaganda-média nem fogja feltenni azt a kérdést, hogy vajon mi okozta Heller Ágnes halálát, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa: nem tisztázottak az ellenzéki filozófus halálának körülményei.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here