Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Szombathelyen is kezd atomjaira hullani a Fidesz, a kormánypárt a várost már nem tudja irányítani, éppen ezért elindultak a hatalmi marakodások. Kezdetben a város jelenlegi polgármesterét vették le, majd a megyeházáról szalajtottak egy új jelöltet, de a város alpolgármestere ezen berágott ezért elindul független jelöltként.

Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere kedden bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként elindul az októberi önkormányzati választáson. A Nyugat.hu tudósítása szerint sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy pártok és helytartóik helyett a szombathelyieket akarja szolgálni. Ezzel végérvényesen eldőlt: Szombathelyen is ketté szakadt a Fidesz.

Koczka ezzel a harmadik polgármesterjelölt a városban. A Fidesz Balázsy Pétert, az Éljen Szombathely nevű összellenzéki választási szövetség pedig Nemény Andrást indítja. Koczka indulása helyben a Fideszt gyengítheti, ugyanis a politikus a 2014-es önkormányzati választáson még a kormánypártok szombathelyi listavezetője volt.

Néhány héttel ezelőtt Koczka kemény szavakkal ment neki Hende Csaba fideszes képviselőnek, mert megalázónak tartja, hogy annak ellenére, hogy öt éve a Fidesz listavezetője volt a városban, ma már nem állnak vele szóba a fideszes vezetők.

Koczka nyilatkozatának megértéséhez érdemes visszamenni az év elején történtekhez. Ekkor ugyanis alapvető politikai változás történt Szombathelyen. A helyi ellenzék ugyanis összefogott (szocialistáktól az LMP-n át a Jobbikig), és mivel a közgyűlésben melléjük állt  egy civil alpolgármester is, meglett a közgyűlési többség is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here