Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokan egy lyukas két fillért nem adtak volna azért, hogy létrejön egy megállapodás az ellenzéki szereplők között Budapest IX. kerületében, Ferencvárosban. Azonban ennél is jobb dolog történt, hiszen ilyen széles körű Fidesz-váltó szövetség sehol máshol nem jött létre az országban.

Jancsó Andrea az MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd és a Jobbik helyi szervezetei által támogatott polgármester-jelölt valamint az LMP, Kétfarkú Kutyapárt és Kulcs Egyesület által támogatott Baranyi Krisztina is aláírta azt a politikai megállapodást aminek köszönhetően a Fidesz ellen egy ellenzéki polgármester-jelölt és Ferencváros mind a 12 körzetében egy ellenzéki képviselő-jelölt lesz.

A megállapodás elfogadását Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina is Facebookon jelentette be, annyit lehet tudni róla, hogy még augusztus során előválasztáson fogják eldönteni a ferencvárosiak, hogy melyikük lesz a közös polgármesterjelölt.

Ha Jancsó nyeri meg az előválasztást akkor mögé áll be Baranyi Krisztina és az őt támogató pártok, ha pedig Baranyi lesz a befutó, akkor Jancsó és a mögötte felsorakozott erők Baranyit fogják támogatni polgármesternek.

Mindkét politikus posztjából kiderül, hogy kemény tárgyalássorozaton vannak túl és vastagon tettek kompromisszumukat. Jancsó Andrea azt írja, hogy Baranyi Krisztina szinte összes korábbi feltételét teljesítettük: az előválasztás győztese a kompenzációs lista első helyére kerül, míg a vesztese a legesélyesebb egyéni körzetben indulhat, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy Krisztina ne legyen ott a következő ferencvárosi önkormányzatban – ráadásul ha megnyerem az előválasztást, továbbra is szeretném, hogy antikorrupciós alpolgármesterként dolgozzon velem együtt, ahogy ezt korábban már be is jelentettem nyilvánosan. Ha pedig ő nyeri az előválasztást, nekem semmilyen ilyen elvárásom nincs. A legjobb tudásom szerint fogom őt és az ellenzéki pártokat segíteni.

Baranyi Krisztina pedig azt hangsúlyozza bejegyzésében, hogy mostantól október 13-ig kizárólag a Fidesz legyőzésével szeretne foglalkozni. „Mindenkit, akinek ugyanez a szándéka szövetségesnek tekintek addig is, azután is.”- írja.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here