Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint a francia államfő és a magyar kormányfő „szövetségén” bukott meg az ő bizottsági elnöksége – írja az Azonnali.hu. A CSU politikusa úgy véli: Orbán és Macron ezzel nagy károkat okozott az európai demokrácia ügyének.

Manfred Weber volt a német közszolgálati ZDF csütörtök esti showműsorában Markus Lanz vendége. A bajor politikus szokatlan őszinteséggel beszélt a bukásáról. Szerinte „Orbán és Macron szentségtelen szövetségén” bukott el a bizottsági elnöki pozíciója.

Weber szerint mind Macron, mind Orbán abban volt érdekelt, hogy ne az európai választópolgárok, hanem a kormányok akarata érvényesüljön. Weber elmondta: már a kampány során érezte, hogy Macron ellene van, és nem fogja őt támogatni. Orbán kapcsán pedig ő maga mondta ki: nem akar a Fidesz szavazataival a Bizottság elnöke lenni, amire logikus lépés volt, hogy a magyar kormányfő mindent meg is tett ellene.

Orbán azonban Weber szerint Macronnal közösen tudta csak elérni az akaratát: azaz Weber elnökségének megakadályozását. Weber Markus Lanznak nyilatkozva elismerte, „nagyon fájt” neki a bukás, ami szerinte „az európai demokráciának nagy károkat okozott”.

Az Európai Néppárt újraválasztott frakcióvezetője szerint hiába volt az EP-választáson soha nem látott mértékben magas a részvételi arány, végül mégis a hátsó szobákban dőlt el, ki lehet az Bizottság elnöke. Weber attól tart: a mostani eljárás után nehéz lesz majd öt év múlva bárkit is meggyőzni, hogy ha elmegy szavazni, befolyásolni tudja az Európai Bizottság összetételét.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here