Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

„Nem látom, miért jelent ez problémát ránk nézve” – válaszolta Orbán Viktor szerb haverja, Aleksandar Vucic elnök arra a kérdésre, nem érzi-e aggályosnak, hogy országa befogadta a korrupcióért 5 év börtönre ítélt korábbi thai miniszterelnököt Jinglak Sinavatrát.

Vucic szerint, ha a kormány gazdasági vagy más előnyt remél az országra nézve abból, hogy útlevelet ad valakinek, akkor adjon, elvégre az útlevél „nem valami szent dolog”- érvelt az Orbáni-politikát folytató politikus. Sinavatra június végén egy kormánydöntéssel kapott szerb állampolgárságot, Ana Brnabic miniszterelnök indoklása szerint államérdekből.

Az Orbánnal szövetséges politikusok által befogadott politikusbűnöző a börtön elől menekült el, jelenleg nem tudni, hol tartózkodik. Miután a politikus megkapta a szerb állampolgárságot, a thai külügy értetlenségét fejezte ki, és felrótták a szerbeknek, hogy meg sem keresték őket az ügyben.

Sinavatra testvére, Takszin, aki szintén volt Thaiföld miniszterelnöke, 2009-ben a Szerbiával szomszédos Montenegróban szerzett állampolgárságot, egyik cége egy felkapott turistaparadicsomot üzemeltet az országban. Az ő állampolgárságát 2010-ben azzal indokolta a montenegrói kormány, hogy befektetést hoz az országba.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here