Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A héten szerda reggel nyolc órától kezdődik Budapest IX. kerületében az előválasztás, így ebben a kerületben az ellenzéki hívei dönthetnek arról, hogy ki legyen az MSZP-DK-Momentum-LMP-Párbeszéd-Jobbik-Kétfarkú Kutya Párt által támogatott közös kihívója, Bácskai Jánosnak a Fidesz kerületi polgármester jelöltjének. 

Szerda reggel nyolc órától három napon át járulhatnak az urnákhoz a ferencvárosi állandó lakcímmel rendelkező ellenzékiek, hogy eldöntsék ki legyen a Fidesz kihívója. Az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és Puzsér Róbert kampánycsapata támogatását élvező Baranyi Krisztina, vagy Jancsó Andrea, a Momentum, az MSZP, a Jobbik jelöltje, akit a DK és  a Párbeszéd helyi szervezete is támogat, lesz a közös ellenzéki kihívója.

A ferencvárosi előválasztáson szerdán (augusztus 14) és csütörtökön (augusztus 15) reggel nyolctól este nyolcig, pénteken (augusztus 16) pedig reggel nyolctól délután kettőig lehet szavazni.

Négy helyen állítanak majd fel szavazósátrat Ferencvárosban: az Ecseri úti metrómegállónál, a Haller utca és Mester utca sarkán, a Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésénél, valamint a Ferenc téren. A szavazáshoz egy ferencvárosi állandó lakcím és egy személyigazolvány szükséges.

A szervezőbizottsági elnök szerint még aznap összesítik a szavazatokat, így – még jóval az önkormányzati választás hivatalos, 24-ei kampánykezdete előtt – augusztus 16-án, péntek délután kiderül, hogy ki lesz az ellenzéki polgármesterjelölt a IX. kerületben.

A megállapodás szerint az előválasztás vesztese vállalja, hogy mindenben segíti a – Demokratikus Koalíció, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeként induló – nyertest a kampányban.

Abban is megállapodás született a pártok között, hogy kik lesznek a kerület 12 önkormányzati képviselői körzetében a jelöltek. Ez legalább olyan fontos, mint a polgármester jelölt személye, hiszen a képviselő-jelöltek győzelme is szükséges ahhoz, hogy a polgármesternek ne egy fideszes többségű testülettel kelljen dolgoznia.

Az 1-es körzetben, a Kálvin tér és környékén Mátyás Ferenc, a 2-es körzetben, Bakács tér és környékén Takács Zoltán, a 3-es körzetben az  LMP jelöltje, a 4-es körzetben, a Ferenc tér és környékén Árva Péter, az 5-ös körzetben, Thaly Kálmán u. és Sobieski u között Takács Krisztián, a 6-os körzetben, a Nagyvárad tér és környékén, Torzsa Sándor, a 7-es körzetben, Soroksári út és Mester utca között Szilágyi Zsolt, a 8-as körzetben, Mester utca vége, Haller utca elején, Takács Máriusz, a 9-es körzetben, MÁV, Aszódi telepen, és Vágóhíd utcai lakótelepen, Hammer Trefán Andrea, a 10-es körzetben, József Attila lakótelepen, Ecseri és Pöttyös utcai metrómegálló és környékén, Hidasi Gyula, 11-es körzetben, József Attila lakótelep közepén, Csóti Zsombor és a 12-es körzetbe az előválasztás második helyezettje indul majd.

Minden további részletet elolvashat a Ferencvárosi Előválasztás hivatalos honlapján!

A propaganda média nem számol be a ferencvárosi előválasztás részleteiről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy minél több ferencvárosi értesüljön erről!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here