Arató Gergely, a DK oktatási szakpolitikusa közleményében kijelenti, hogy szétrohadnak az iskolák, de a KLIK semmit sem tesz, majd a politikus azt követeli, hogy kerüljenek ismét önkormányzati tulajdonba az oktatási intézmények.

Hamarosan becsengetnek, de több olyan eset is napvilágot látott, aminek semmiképp sem lenne szabad előfordulnia egy európai országban. Kaposváron még májusban egy zivatar után özönvíz árasztott el egy iskolát és teljes a bizonytalanság, megkezdődhet-e rendesen a tanév. Tavaly Egerben szintén hasonló eset borzolta a kedélyeket, ahol nem merték felkapcsolni a villanyt, nehogy a gyerekeknek bajuk essen.

Csepelen pedig évek óta szellemházként várja a kalandvágyókat az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épülete. Noha korábban Borbély Lénárd polgármester azt ígérte, 2019 elején megkezdik a felújítást, ennek nyoma sincsen. Az épületegyüttes továbbra is az enyészeté, amibe életveszélyes bemenni.

A Demokratikus Koalíció szerint a fenti esetekből is látszik, végzetes hiba volt államosítani és elvenni az iskolákat az önkormányzatoktól. Persze a fideszes oligarcháknak ez mindegy: ők magániskolába írtatják gyerekeiket, ahol nincsenek átázott és penészes falak.

Az állam képtelen működtetni a saját intézményeit, ezért újra az önkormányzatokra kellene bízni ezt a feladatot. Az iskolai épületek tönkremenése annak az újabb jele, hogy a Fidesz semmibe veszi a diákokat és hagyja, hogy az európai magyar fiatalok behozhatatlan hátrányba kerüljenek az unió többi ifjú polgárához képest.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here