Kunhalmi Ágnes interjú, MSZP
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a Hírklikknek adott interjúban reagált a mai Orbán és Merkel beszédekre, amelyek annak alkalmából hangoztak el Sopronban, hogy 30 évvel nyílt meg az osztrák-magyar határ és tartották a páneurópai pikniket.

Kunhalmi Ágnes a Hírklikknek adott interjújában kijelentette :„Az a fajta köszönet, melyet ma Angela Merkel kifejezett, nem Orbán Viktornak szólt, hanem a magyar nép egészének, jobb és baloldalinak egyaránt. Köszönetet mondott az akkori határőrök bátorságáért – itt említeném meg azt a döntést is, amit az akkori Németh Miklós által vezetett kormány -, melynek Horn Gyula volt a külügyminisztere – hozott meg még 1989 augusztus elején, amely alapján megnyithatják a határokat mindenféle ellenzéki nyomás nélkül. Ebben a történelmi pillanatban az ország egésze, valamint a politikusok, az akkori magyar kormány is a szabadság irányába vágyott. A politikai vezetés ekkor már évek óta nyitott a nyugat felé.”

Kunhalmi, Angela Merkel szavait hallgatva számos kritikát is megfogalmazott, hiszen ezek nem kerültek előtérbe a találkozó során. Ilyen pedálul a két ország politikai kapcsolata, vagy a magyar kormány autoriter vezetése.

„Merkel azt mondta, hogy a magyar kormány jól használja fel az Eu-s forrásokat, csak hogy azt kell mondjam, a magyar emberek többsége erősen vitatkozna ezzel a Merkel-i kijelentéssel, ugyanis ebből nem sokat érez a magyar lakosság.

Angela Merkelt is csak a német gazdaság, a német tőke stabilitása és térnyerése érdekli, ezért is támogatja Orbánt annak ellenére, hogy Orbán az Európai Uniót és magát Angela Merkelt is támadta korábban. Most már érthető, hogy Európa közepén, Európai Uniós pénzekből, hogyan épülhetett ki egy autoriter állam. A retorikai megdorgáláson kívül érdemi cselekvések és tettek nem történtek a Fidesz kormányzásával és intézkedéseivel kapcsolatban.- szögezte le az MSZP-s politikus

Orbán Viktor úgy nyilatkozott, nem lát ellentéteket a német és a magyar politika között, pedig Angela Merkel pártja a CDU több tagja is nagy arányban megszavazta az Európai Parlamentben a Magyar kormány elleni Sargentini – jelentést, valamint a Fidesz Néppárti tagságának a felfüggesztését is.

Ennek ellenére a mai Merkel-i találkozó Kunhalmi Ágnes szerint azt bizonyította, hogy érdemi lépések a kormánnyal szemben továbbra sem várhatók, hiszen minden korábbi kritika ellenére valódi lépések eddig sem történtek ezekben az ügyekben.

„Orbán Viktor és Angela Merkel már megegyezett, szerintem nem most, hanem évekkel ezelőtt, hiszen Orbán a német tőkét maradéktalanul kiszolgálja.” – nyilatkozta Kunhalmi. Németország Magyarország legnagyobb befektetőjének számít évek óta, elsősorban az autóiparban létrejött befektetéseknek okán.

A propaganda média nem fog beszámolni az ellenzéki álláspontról a mai Merkel és Orbán beszédek kapcsán, ezért kérjük oszd meg ez a posztot Facebookon, hogy ne érjen célt a cenzúra.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here