Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint Olaszországban is csúnyán besült az Orbáni-politika, ma a bukás szélére került Orbán Viktor olasz haverja is.

Az Európai Parlamenti választási kampányban Orbán Viktor két széljobbos vezetővel kötött szövetséget. Budapesten járt akkor Orbán osztrák haverja, Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, aki nem sokkal rá meg is bukott. Most olasz haverja Matteo Salvini került a bukás szélére, akivel szintén Budapesten parolázott Orbán.

A várakozásoknak megfelelően ma benyújtja lemondását Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, a Liga-Öt csillag kormány vezetője. A lemondás nyomán az államelnök Sergio Matterella feladata új, kormányképes koalíciót találni.

Könnyen lehet, hogy előrehozott választások helyett az Öt Csillag folytathatja a kormányzást, amennyiben meg tud egyezni a Matteo Renzi fémjelezte balközéppel, illetve egy másik forgatókönyv szerint a Berlusconi-féle jobbközéppel is.

Conte leköszönő beszédében az eddigi miniszterelnök-helyettessel, Orbán olasz haverjával Matteo Salvinivel kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát. A miniszterelnök szerint Salvini és a Liga nem voltak lojálisak, és sikeres európai parlamenti választási eredményük után csak a kormány megbuktatására és előrehozott választásokra játszottak.

Conte beszédében előhozta a Liga állítólagos orosz támogatását, kijelentette, hogy aláássák a kormány költségvetési reformját, és hogy személyes politikai érdek vezérli őket, az ország érdeke helyett.

Majd arra szólította fel  az Orbáni-politikát folytató szélsőjobboldali pártelnököt, hogy vállalja a felelősséget a tetteiért, hogy akkor robbant ki kormányválságot, amikor a rossz helyzetben lévő olasz gazdaság és költségvetés helyzete kapcsán fontos tárgyalásokat kell lefolytatniuk az Európai Bizottsággal.

Conte lemondása után lehetséges a leglehetségesebb verzió, hogy kiteszik Orbán haverját az olasz kormányból. Elképzelhető egy úgynevezett Ursula-kormány létrejötte, amelyet a korábbi miniszterelnök, Romano Prodi vezetne, és a többségét a balközép Demokrata Párt, Berlusconi Forza Italiája és az Öt Csillag Mozgalom adná. Az elnevezés onnan jön, hogy azok a pártok támogatnák, amelyek megszavazták Ursula Von Leyen bizottsági elnököt.

Ha ez a verzió nem valósul meg, alakulhatna tiszta balközép-Öt Csillag kormányzat is, de itt kérdés, hogy a volt szociáldemokrata miniszterelnök, Matteo Renzi és követői, akik nem támogatják ezt a lépést, mit kezdenének, lenne-e többsége a koalíciónak.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here