Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy azt a Hír Hugó is megírta: exkluzív interjút adott a Partizánnak Galbács Mihály, Gyula volt alpolgármestere, amelyben a helyi városvezetés és a gazdasági érdekkörök összefonódásáról beszélt. Aztán lecenzúrázták ezt a videót.

„Elég szégyen, hogy Gyulán arról kell beszélni, hogy vannak olyan gazdasági érdekkörök, akik nem tisztességesen végzik a dolgukat, és ehhez asszisztál egy testület, jóhiszeműen vagy félelemből, ezt nem tudom megmondani.” A videó azonban tegnapra elérhetetlenné vált a YouTube-on, méghozzá „harmadik fél keresete miatt”. Amint az a Partizán Facebook-oldalán olvasható, álláspontjuk szerint:

„A videó eltávolítása indokolatlan: senki személyiségi jogait nem sértettük meg.”
Az ügyben kerestük a videót készítő Gulyás Mártont, aki a Mércének elmondta: a „harmadik fél” bejelentése a Google tájékoztatása szerint arra a részére vonatkozott az anyagnak, amelyben a konkrét családi és baráti kapcsolati hálót tárták fel.

A jelenlegi gyulai polgármester, Görgényi Ernő felesége és a Közbeszerzési Bizottság külső tagjának, Csizmadia Imrének a felesége ugyanis testvérek, Csizmadia ráadásul gyermekkori barátja annak a Piskolty Tibornak, aki jelenleg az önkormányzati közbeszerzések zömét megnyeri.

És innentől „furcsává válik a kép” – jegyezi meg a videóban Galbács Mihály.
Gulyás Márton szerint személyiségi jogokra hivatkozva jelenthették fel a YouTube-nál a videót, ám álláspontjuk szerint abban politikusok és vállalkozók jelennek meg, akik közszereplőnek minősülnek, maga az ügy pedig kifejezetten számot tarthat közérdeklődésre, arra pedig különösen figyeltek, hogy például a feleségek arcát kitakarják, nevüket pedig ne említsék, így nem látja indokoltnak a videó eltávolítását.

Gulyás elmondta: hasonlóképp járt el a YouTube a rablópártokról készített videójukkal kapcsolatban is (amelyről itt írtunk mi bővebben, és amit itt lehet teljes egészében megnézni), akkor azonban ellenpanaszt nyújtottak be, és a videó visszakerült a YouTube-ra.

„Riasztó és egyben problematikus ez a döntés, hiszen súlyos precendenst teremthet, ha hasonló ügyekben így jár el egy világcég. Számunkra különösen fájdalmas, hiszen évek alatt építettük fel a csatornát, és nem szívesen költöztetnénk máshová, erre nem is nagyon lenne jó módszer. Ám ha ebből szokás lesz, akkor az ilyen típusú, oknyomozó anyagaink kerülnek veszélybe, pusztán azért, mert egy algoritmus blokkolja a közszereplők és a közügyek megjelenítését” – mondta Gulyás a Mércének.

A „harmadik fél” esetében egyértelműen politikai indokot lát a bejelentés hátterében, „ebben nincs is semmi meglepő, hogy el akarják tüntetni”, álláspontja szerint azonban a gyulai helyzet bőven indokolta, hogy ez a videó megjelenjen, hiszen a politikusok és gazdasági szereplők közti összefonódás mindenképpen számot tarthat a köz érdeklődésére.

„Mi kifejezetten figyeltünk arra, hogy minden, a videóban szereplő állításunk megállja a helyét, valótlanságot nem tartalmaz az anyag, hiszen az tény, hogy például rokoni és baráti kapcsolatban állnak a megjelenített felek egymással” – nyilatkozta Gulyás.

A múltkori esethez hasonlóan most is nyújtanak be ellenpanaszt, és bíznak benne, hogy a videó nemsokára visszakerül a csatornára.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here