Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A lefejezhetik az elmúlt időszakban legtöbb botrány begyűjtő Fidesz-miniszter tárcáját. Csak idő kérdése lehet a felsőoktatás és a közoktatás szétválasztása: Palkovics László innovációs miniszterhez kerülhet a felsőoktatás a Kásler Miklós vezette EMMI-től.  A 168Óra úgy tudja: már a mai kormányülés napirendjén lesz a szétválasztás, nem kizárható, hogy Kásler Miklóssal vitetik el balhét.

Először tavaly szeptemberben írta meg az atv.hu kormányzati információk alapján, hogy a Palkovics László által felügyelt innovációs minisztériumhoz kerülhet a felsőoktatás területe Kásler Miklóséktól.

“Az már csak idő kérdése, hogy mikor lesz hivatalosan is a felsőoktatás felelőse Palkovics László innovációs miniszter” – erősítették meg az ATV-nek tavaly októberben.

Most pedig, mielőtt a miniszterek szabadságra mentek, Orbán Viktor miniszterelnök júliusban beszélgetésre hívta a tárcavezetőket, és Palkovics László nagyon jó “osztályzatot” kapott. Akkor kormányzati források “érdekességként” említették meg az ATV-nek, hogy EMMI-államtitkárokkal is folytatott megbeszélést a miniszterelnök, ezt már akkor többen Kásler Miklós tárcájának a lefejezéseként értékelték.

A 168Óra most azt írja, hogy meg nem erősített értesülésük szerint Palkovicshoz kerülhet a felsőoktatás, és azt Bódis József oktatási államtitkár fogja felügyelni. A 168Óra úgy tudja, már ma a kormányülésen tárgyalnak a felsőoktatás áthelyezéséről Palkovics Lászlóékhoz.

Az MTA ügye, a nagy nemzetközi visszhangot is kiváltó konfliktus úgy látszik, cseppet sem ártott Palkovicsnak, a miniszterelnök elégedett vele. Orbán Viktor az Angela Merkellel tartott közös sajtótájékoztatóján külön is kiemelte Palkovics Lászlót, aki innovációs miniszterként tárgyalt német kollégáival.

A Hír Hugónak egy politikai szakértő azt mondta, hogy Orbán Viktor gyávasága, hogy nem meri meneszteni a botrány minisztert Kásler Miklóst, az oktatás szereplői fogják megfizeti: soha nem volt olyan, hogy külön miniszter felügyelné a középiskolákat és az egyetemetek. Ez káoszt és koherencia zavarokat fog eredményezni, de azt lehet már látni, Kásler Miklósból könnyen bűnbak lehet, egy esetleges őszi választási vereség után.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here