Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon kínos botrány robbant az osztrák sajtóban az augusztus 19-én, az osztrák-magyar határ megnyitásának 30. évfordulóján tartott megemlékezésből, melyen Orbán Viktor és Angela Merkel német kancellár is részt vett. Ugyanis kiderült, hogy a szomszédos osztrák tartomány, Burgenland első emberét nem engedték be az eseményre.

Csípős hangvételben, a vasfüggöny idején szolgáló kommunista magyar határőrök arroganciáját felidézve számolt be arról az osztrák sajtó, hogy hiába volt érvényes meghívójuk, Burgenland kormányzója és Eisenstandt-Kismarton polgármestere nem tudtak részt venni Merkel német kancellár és Orbán miniszterelnök közös hétfői soproni megemlékezésén, amit a vasfüggöny lebontásának 30. évfordulója miatt tartottak- számolt be a 444

A portál azt írja, hogy őrt álló rendőrök ugyanis egyszerűen nem engedték be őket a soproni evangélikus templomba, ahol az eseményt tartották.  A 444 érdeklődésére kiderült, hogy valóban rendőrök voltak azok, akik elhajtották a meghívott vendégeket, a helyszínt pedig a Terrorelhárítási Központ biztosította.

„Aki emlékszik arra, hogy milyen volt a határellenőrzés a vasfüggöny idején, az borzongva emlékszik vissza a magyar határőrök önkényeskedésére. Ez az önkényesség visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, mikor a vasfüggöny lebontásának harmincadik évfordulóját ünnepelték.”

Ezekkel a kemény szavakkal kezdődik az osztrák BVZ friss cikke, amiben robbant a diplomácia bomba. Doskozil kormányzó az osztrák lapnak azt nyilatkozta, hogy „Nem sértődtem meg, de a szervezettség kívánnivalót hagyott maga után. Minek küldenek meghívót, ha utána nem fogadnak szívesen?”

Steiner, polgármester pedig így idézte fel a történteket az osztrák lapnak:”Egy magyar szervező megmondta az őrnek, hogy Kismarton polgármestere vagyok és meg vagyok hívva. De nem érdekelte.”

A 444 utána kérdezett a  TEK-nél is és a válaszaikból pedig az is kirajzolódik, hogy mi történhetett. A terrorelhárítók  megerősítették, hogy „Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi főnöke és Thomas Steiner, Eisenstadt polgármestere a rendezvény meghívottjai között szerepeltek. Számukra előzetesen megküldésre kerültek a programmal kapcsolatos technikai információk, tájékoztatások, így az érkezési idő, a beléptetés pontos helye, illetve az útvonal zárásokra való figyelemfelhívás.”

A kalamajkát, mint kiderült, alapvetően az okozta, hogy a két osztrák meghívott késett, és nem onnan akartak bejutni a templomba, amerről a TEK szerette volna: „(…) a két vendég a zárást követően fél órával és nem a kijelölt helyen próbálták megközelíteni a rendezvényt.”

A terrorelhárítók szerint „Az (…) útvonal biztosító rendőrök szabályszerűen jártak el, feladatuk az volt, hogy a zárást követően a konvoj biztosítása érdekében a lezárt területre a belépést megakadályozzák.”

A TEK válaszaiból az is kiderül viszont, hogy a rendőrök mégis hibázhattak. Megírták ugyanis, hogy – ahogyan azt józanul el is képzelné az ember – az ilyen esetek egyrészt gyakoriak, másrészt elég könnyen megoldhatóak, hiszen a cél nyilván az, hogy a fontos meghívottak végül bejussanak, nem pedig az, hogy csuklóztassák és megfegyelmezzék őket:

„A TEK biztosításai során kiemelt figyelmet fordít a meghívott vendégek bejutására és a rendezvényeken való részvételük biztosítására, ezért számos esetben segítette elő a meghívotti kör belépését hasonló szituációkban.”

Csakhogy ezúttal probléma akadt, a jelek szerint a belső kommunikációval: „Jelen esetben a vendégek késői belépési szándéka nem jutott el a vezetési pontra, problémájukról az érkezés idejében sem a Terrorelhárítási Központnál, sem a biztosításban részt vevő rendőri egységeknél nem keletkezett információ.”

Arra, hogy a meghívottak elhajtása a TEK szerint sem volt jó megoldás, a válasz zárlatából is világosan kiderül: „A TEK mindent megtesz az esetleges félreértés, vagy kommunikációs zavar megnyugtató tisztázása érdekében.”

Az meg már fel sem merül bennünk, hogy lehet azért keletkezett ez a kis kommunikációs hiba, mert Burgenland masszív baloldali vezetésű,  első számú vezetője az Osztrák Szociáldemokraták Pártjának vezetője.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here