Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Drámai tényadatot hozott nyilvánosságra az ellenzéki politikus a nyugdíjasok helyzetéről Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese nyilatkozatából kiderült, hogy Magyarországon közel egymillió magyar nyugdíjas él szegénységben

A nyugdíj-rendszer évről-évre egyre nagyobb gondot okoz, sokaknak komoly nélkülözést hoz. Az utóbbi években számtalan intézkedés történt, mely nem, hogy javított volna a helyzeten, hanem tovább mélyítette a problémát. Gurmai ezekre is kitért beszédében, melyet a napokban tartott Salgótarjánban.

“Megszüntették a korhatár alatti nyugdíjakat és ezzel több százezer munkásembert lehetetlenít el anyagilag. Ellehetetlenítették a rokkantsági nyugdíjat. A kormány százezer embert megalázott, ellátását csökkentette, utazási kedvezményét, közgyógyellátást sokaktól elvette.

A Fidesz közel 3000 milliárd forint magánnyugdíj pénztári tagdíj megtakarítást használt fel önkényesen, hazug ígéretekkel, amelyeket később visszavont. Ezzel semmivé tette a tagok jövőbeni nyugdíját, hosszabb távon  pedig növelte az állami nyugdíj kiadásait.”

A jelenlegi inflációkövető nyugdíjnövekedés teljesen elszakította a béremelkedés növekedésétől a nyugdíjat. 2,6 millió nyugdíjas él hazánkban, melyből 1,2 millió nyugdíjas 100 ezer forint alatti nyugdíjat kap, míg további 100 ezer ember a minimális nyugdíjat vagyis 28 ezer forintot, vagy annyit sem kap kézbe havonta.

Európai szinten, az Unióban a magyar nyugdíjak vásárlóereje a 28 tagállam közül az utolsó harmadban helyezkedik el.

“Úgy lájuk, hogy az idősödő társadalom problémája, a jelenlegi nyugdíjpolitika és az egyre növekvő infláció mellett a nyugdíjak szintjének csökkenéséhez és a nyugdíjkorhatár további emeléséhez fog vezetni, ha nem találunk új konstruktív megoldásokat olyan intézkedésekre van már most is szükség, amelyek a jelenlegi nyugdíjrendszer hibáinak kijavítását eredményezik és a nyugdíjasok számára hosszú időn keresztüli kiszámíthatóságot és biztonságot nyújtanak” – nyilatkozta Gurmai Zita.

Az MSZP javaslatai között szerepel a minimálnyugdíj jelentős megemelése, hogy a nyugdíjemelések számításakor ne csak az inflációt, hanem a béremelkedést is vegyék figyelembe, valamint az európai minimálnyugdíj bevezetés a cél.

A nyugdíjrendszer meg nem oldott problémája egyre nagyobb társadalmi feszültséghez vezethet. “Ma a magyarok döntő többsége fél a nyugdíjba vonulástól, a társadalom többsége azt érzi, hogy nem lesz elég a nyugdíja a megélhetéshez.”

A propaganda média nem fog beszámolni a nyugdíjasok valódi helyzetéről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot facebookon, hogy mindenki lássa és ne érjen célt az agyon hallgatás!

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here