Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Miután júniusban a Magyar Traumatológus Társaság rendkívüli közgyűlést hívott össze – amelynek témája az összeomlás közelébe került traumatológiai ellátás volt -, Gurmai Zita, MSZP-s országgyűlési képviselő írásban tett fel egy kérdést az egészségügy jövőévi finanszírozásával kapcsolatban Kásler Miklós miniszternek, amelyre jobb híján Rétvári Bence izzadt ki magából egy semmitmondó választ.

A társaság a közgyűlést követően közleményben azt írta: “a budapesti traumatológiai ellátás a személyi és tárgyi feltételek kritikus helyzete miatt, már most is összeomlással fenyeget, a vidéki ellátás, pedig változatlan feltételek esetén hamarosan kritikussá válhat. A traumatológiai ellátó hálózatban összességében sem a személyi, sem a tárgyi és eszközfeltételek nem biztosítottak a biztonságos, magas színvonalú, a sérülteknek egyenlő feltételeket biztosító sérült ellátáshoz”.

Gurmai Zita ezt követően írásban fordult Kásler Miklóshoz, hogy megkérdezze, hogy mi lesz a Magyar Traumatológus Társaság által kidolgozott finanszírozási csomaggal, melyet a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) szakértői által véglegesítettek és tovább küldtek az EMMI-nek.

„A traumatológiai ellátás megoldandó feladatai az ágazati vezetés előtt ismertek, melyekre a megoldást a szakma képviselőivel közösen keressük”
– ilyen és ehhez hasonló mondatokat sikerült Rétvári Bencének papírra vetnie. Az államtitkár válaszára reagálva Gurmai Zita lapunknak úgy nyilatkozott:

“Kilenc éve kormányoz kétharmaddal a Fidesz, mégis amikor azt a kérdést tettem fel nekik, hogy mikorra oldják meg a traumatológia problémáit, Rétvári Bence először azzal válaszolt, hogy mi volt 2010 előtt, majd azt hazudta, hogy az elmúlt években soha nem látott mértékben fejlesztették az egészségügyet, a traumatológiai ellátás megoldandó feladataira pedig keresik a megoldást a szakma képviselőivel. Ennyire képes a Fidesz 9 év kormányzás után! Sokkal rövidebb válasz lett volna, ha Rétvári csak annyit ír: a Fidesz alkalmatlan a kormányzásra.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here