Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Jelentős értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 64 éves egykori főmuzeológus ellen a VIII. kerületi ügyészség. A vádlott több értékes műtárgyat tulajdonított el, köztük Kádár János szobrát

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2016 őszétől 2017 októberéig, 20 darab kisplasztikát; 73 darab metszetet; 56 darab festményt tulajdonított el a rábízott gyűjteményből.

Az eltulajdonított műtárgyak javarészt XX. századi művészek alkotásai, de voltak köztük ismert és ismeretlen művészek XVIII-XIX. századi festményei, rézkarcai és litográfiái is. A vádirat szerint a főmuzeológus a műtárgyakat egy VII. kerületi régiségboltban értékesítette legalább 3,1 millió forintért.

Pátzay Pál Kádár Jánosról készült kisplasztikáját nem sikerült előkeríteniük a rendőröknek. Pátzay több ilyen kisplasztikát is készített az egykori pártfőtitkárról.  Ezt kivéve az eltulajdonított, mintegy 30 millió Ft értékű alkotásokat  a rendőrség megtalálta és házkutatások útján lefoglalta, majd visszaszolgáltatta a múzeumnak.

A büntetlen előéletű vádlott a cselekményét már a nyomozás során beismerte. Amennyiben lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség megelégedne két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel, valamint az értékesítési összeg erejéig vagyonelkobzással.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here