Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a napokban tartott egy sajtóháttér beszélgetést, bár a számok azt mutatják, hogy Karácsony és Tarlós fej-fej mellett van népszerűségben, pesszimistább kép rajzolódik ki a fővárosi közgyűlés összetételét illetően. 

Koránt sem biztos, hogy ha Karácsony Gergely nyeri meg a főpolgármesteri széket, akkor lesz a fővárosi közgyűlésben többsége, ugyanis egy 2014-es törvénymódosításnak köszönhetően  a fővárosi közgyűlésben a polgármesterek ülnek, azonban Molnár szavaiból kiderül, hogy a kerületi polgármesteri székek többségét neccesnek látja, bár optimista és azt mondja, hogy 13-15 polgármesteri székkel mégis számolnak.

Könnyebb felsorolni azokat a kerületeket, amiket nagy valószínűséggel besöpör az ellenzék szerintünk is: 4, 6, 13, 14, 15, 19, 18. Persze itt sem dőlhetnek hátra, de a többi kerületben azért nem lesz könnyű elhozni a polgármesteri széket.

Nézzük sorban, az I., II. és az V. kerület hagyományosan jobboldali karakterű, de a 2018-as parlamenti választáson többségbe került mind három városrészben az ellenzék. Erős és jól  felkészült polgármester-jelöltje van az ellenzéknek mind három helyen. I. kerületben V. Naszály Márta, a II. kerületben Örsi Gergely és az V. kerületben Tüttő Kata.

A III. kerület érdekes, mert bár egy atom balos kerület, de a polgármesteri széket soha nem tudta elhódítani az ellenzék, most egy helyi erős ember a jelölt, Dr. Kiss László, aki 2014-ben egyéniben győzött, mint országgyűlési képviselő.

Erzsébetváros lehetett volna az ellenzék egyik tuti kerülete, de sikerült előállítani azt a helyzetet, hogy a kerület korábbi népszerű vezetője, Hunvald György is elindult az ellenzék hivatalos jelöltjével szemben, ennek a csatának könnyen lehet az a vége, hogy nevető harmadikként befut a Fidesz.

Józsefváros érdekes  terep, bár itt is erős jelöltet indít a az ellenzék, a korábbi Klubrádiós Pikó András személyében, de a Fidesz az elmúlt években ebben a kerületben bivaly erős lett, ezzel ellentétben Ferencváros, ahol a Fideszt az utóbbi évek botrányai tépázták (parkolás, lakásmutyi, vegyiművek stb) de itt sikerült az ellenzéknek a legkésőbb dűlőre jutnia egymással, Baranyi Krisztina az ellenzéki jelölt, Molnár Zsolt is úgy vélekedik ez egy szoros küzdelem lesz.

Kőbánya és Újbuda mindkettő billegő kerület, míg Kőbánya inkább balra, addig Újbuda inkább jobbra billen csak úgy, mint a XXII. kerület Budafok-Tétény. A XVI. kerületben is az utóbbi években igencsak megerősödött a Fidesz, szintúgy a XVII. kerületbe, de ott némi eséllyel kecsegtet az ellenzék számára, hogy a kerület népszerű fideszes vezetője egy betegség miatt kénytelen visszavonulni.

A másik három kerület is biztos ellenzéki győzelmet hozott volna, de a XX. kerület korábbi szocialista polgármestere összebútorozott inkább a Fidesszel, nagy kérdés hogy ezt az elvtelen házasságot mennyire nyelik be a Pesterzsébetiek, az ellenzék itt Balog Róbertet indítja, aki a Főtáv szakmai igazgatóhelyettese volt. Csepelen is elhúzódtak a tárgyalások, de az ellenzék helyzete itt sem reménytelen, és Soroksáron több évtizedes polgármesterség után visszavonul a népszerű inkább ellenzéki Geiger Ferenc, nagy kérdés, hogy a Fidesz vagy az ellenzéki jelölt lesz az utódja.

Ja és ne hagyjuk ki a XII. kerületet, Hegyvidéket sem, ahol talán a leginkább bizonyul a fővárosban lehetetlennek az ellenzék dolga, itt a Fidesz polgármestere Pokorni Zoltán, bár nyilván ő is a Fidesz helyi helytartója, de egy csutka jobbos kerület csutka jobbos polgármestere.

Szóval gyors körképünk alapján, csupán 7 kerület az, amiben szinte bizonyos, hogy az ellenzéki jelölt fut be, és további 16 azért alakulhat az ellenzék számára igen csak pechesen. A legtöbb kerületben tehát a nagy kérdés az az, hogy az ellenzéki választók mennyire fogják komolyan venni az önkormányzati választásokat, otthon maradnak vagy elmennek újra és leadják a voksukat az ellenzéki jelöltre?

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here