Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK továbbra is követeli az egészségügyi válsághelyzet kihirdetését, hiszen 10-ből 8 ember a kormány által kizsigerelt egészségügy lezüllesztése miatt veszti életét, holott megmenthetők lettek volna. László Imre országgyűlési képviselő, egészségpolitikus tartott az ügyben sajtótájékoztatót.

 

– Őszintén csodálkozom, hogy amiről beszélünk, csupán most keltette fel a sajtó érdeklődését, hiszen fél évvel ezelőtti parlamenti felszólalásomban is utaltam arra, hogy Magyarország lélekszámának süllyedését nem csak a születések számának növelésével, hanem az elkerülhető halálesetek csökkentésével is lehet ellensúlyozni- jelentette ki László Imre

Majd elmondta a DK-s politikus, hogy az Eurostat felmérése most azt vizsgálja, hogy az EU-tagországokban hány olyan ember hal meg, aki megfelelő egészségügyi ellátás mellett megmenthető lett volna. A felmérésben hazánk Romániával együtt a sereghajtók között szerepel, hiszen 10-ből 8 ember esetében felmerül, hogy nem jutottak időben megfelelő ellátáshoz.

 

Az elmúlt években magyarok tízezrei haltak meg azért, mert a kormány tönkretette az egészségügyet. A számok beszédesek, és az igazságot mondják: az egészségügyi fogyasztói index alapján Magyarország 36 európai ország közül a 15. helyen szerepelt, megelőzve Spanyolországot és Írországot, s csupán kevéssel maradva el az Egyesült Királyságtól. De 10 év alatt sikerült leküzdenie magát 34. helyre, és sokat elmond, hogy ma már csak Románia és Bulgária van mögöttünk -hangsúlyozta

Mindezek indokolják a helyzet komolyságát – jelentette ki László Imre. A DK-s politikus szerint azonnal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell világítani az összes hazai kórház működését. Az emberek ugyanis azért halnak meg, mert nincs elég műszer, hogy időben megvizsgálják a betegeket; nincs elég orvos, hogy ellássák őket, napi szinten maradnak el műtétek, alapvetően szükséges gépek hiányoznak, ráadásul a megelőzést szolgáló szűrőprogramok nem működnek.

 

– A vastagbélrákot csökkentő szűrőprogramot nem vezették be, így amikor Kövér László a halál programjáról beszél, jó lenne, ha megnézné, mit tettek a magyar kórházakkal. A halál kultúráját épp a mostani magyar kormány teremtette meg. Nem Nyugaton, nem Európában virágzik a halál kultúrája, hanem itt, az orbáni Magyarországon.

 

Hogy meggyőződjünk róla, elég bemenni bármelyik kórházba. Nemrég maga Kásler Miklós miniszter ismerte el, hogy volt olyan év 2010 után, amikor 24 ezer olyan magyar halt meg, aki megfelelő ellátással megmenthető lett volna.

 

Egy 2015-ös tanulmány szerint az Állami Egészségügyi Központ – amely nem a DK szervezete – 36 ezer megelőzhető halálesetről számolt be, tehát egy év alatt egy Gyöngyös vagy Szekszárd nagyságú város pusztult ki ebben az országban – emlékeztetett László Imre. – Édesanyák és édesapák, gyermekek, nagyszülők és unokák hunytak el, akiket már sosem fogunk visszakapni.

Ez olyan botrány, amelybe az egészségügyi miniszter máshol belebukna, igaz, Magyarországon egészségügyi miniszter sincs, ezért itt a kormánynak kellene ebbe belebuknia.

László Imre megismételte, hogy azonnal ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet, mert nem kérünk az orbáni rendszer által a mindennapok részévé tett halál kultúrájából.

– A kórházak átvilágítása után át kell csoportosítani a költségvetést, hiszen az uniós átlag szerint az egészségügyben egy főre 2600 euró jut, miközben Magyarországon ez ennek felét sem éri el. Nem hagyhatjuk, hogy emberek tízezrei úgy haljanak meg, hogy megfelelő orvosi beavatkozással megmenthetők lettek volna – szögezte le László Imre.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here