Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az EU-ban Orbán biztos jelöltje a legsúlytalanabb pocizót kaphatja meg, ugyanis  Ursula von der Leyen a humanitárius segélyezés  területét bízná Trócsányi Lászlóra. Az EU-s biztosi székek általában a tagországok minisztériumai rendszerét igyekeznek leképezni,  Orbán emberének beajánlott poszt annyira súlytalan, hogy a legtöbb tagállamban nem, hogy minisztérium, de még államtitkára sincsen. Persze, ha megválasztják egyáltalán, ami korántsem biztos.

Pénteken a Spiegel újságírója posztolt ki egy Brüsszelben köröztetett, meg nem erősített listát a biztosjelöltekről és a nekik szánt területekről. Ezen Trócsányi neve mellett a humanitárius segélyezés szerepel. Vasárnap ugyanezt mondta a Euronewsnak egy bizottsági forrás, és a Guardian szerint is erről szólnak a találgatások.

A 444 azt írta, hogy a humanitárius biztosnak elsősorban a tagállamokat ért katasztrófák, természeti csapások esetén kell erőforrásokat mozgósítania, de ő tartja a kapcsolatot a jótékonysági szervezetekkel is. Ami nagyon szép, kifejezetten emberbaráti feladat, de semmiképpen sem tekinthető a bizottság különösen befolyásos területének egyik sem.

Az EU-s biztosi székek általában a tagországok minisztériumai rendszerét igyekeznek leképezni,  Orbán emberének beajánlott poszt annyira súlytalan, hogy a legtöbb tagállamban nem, hogy minisztérium, de még államtitkára sincsen.

A 444 és a két fent idézett lap egyaránt úgy értesült, hogy Orbán Viktor eredetileg a bővítési portfóliót kérte Leyentől, ahogy öt évvel ezelőtt Navracsics Tibornak is ezért lobbizott.

Hivatalosan kedden jelentik be, kit milyen pozícióra jelöl az Európai Bizottság következő elnöke. Az Európai Parlament csomagban szavaz róluk, ám már korábban  felmerült, hogy Trócsányi komoly tehertétel lehet,  sokan vonakodhatnak igent nyomni egy olyan csapatra, amelyben ő is rajta van.

Ez tükröződik az első nyilatkozatokban is. Még csak értesülésekről van szó, de Sophie in ’t Veld holland EP-képviselő máris provokációnak minősítette a jelölést. A  politikus a Guardian idézett cikkében arról beszél, hogy nem lehet a szerződések őre olyan ember, aki nem tiszteli az EU törvényeit.

Tehát előállhat az az égés, hogy még a legjelentéktelenebb EU-s posztra sem biztos, hogy megszavazzák Orbán emberét.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz valójában mennyire leszerepelt az Unióban ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, mennyire is vállalhatatlan az Orbáni-politika

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here