Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Tarlós István idén 71 éves, ami azt jelenti ha most megválasztják, akkor az új ciklus végére, tehát 2024-re már 76 éves lesz. Így nem kizárható, hogy a Fidesz most csak egy trükköt mutat be és Tarlós nem tölti ki a teljes hivatali idejét.

Tarlós a ciklusa végén közelebb lesz a 80-hoz, mint a 70-hez, tehát pont túl van azon a koron, amikor már az utódlás a főkérdés és nem a folytatás. Nyilván ezt a Fideszbe is tudják, ám most nem kizárható, hogy a budapesti városházán mutatják majd be a jól bevált trükköt: necces településeken nem a rendes választásokon hajtják végre az utódlást, hanem egy időközi választáson.

A rendes önkormányzati választáson -köztudott tény- hogy egy hivatalban lévő polgármester mindig 5-7 százalék előnnyel indul a kihívóival szemben, aki húzza a többi jelöltet is: a kerületi polgármestereket és a képviselőket is.  Ezzel többséget is varázsol a testületbe.

Azonban egy időközi főpolgármester választáson, inkább abba az irányba szavaznak szívesen, akik a többséget adják (ha már elkezdték fejezzék be- logika miatt). Ugyanis az nem egy teljes szavazás, akkor nem szavaznak a polgármesterekről és a képviselőkről sem.

Így logikus, hogy Fideszék nem a normál választásokon cserélik le a jelöltjeiket a necces településeken.

Tehát a trükk lényege lefordítva: a 71 éves Tarlóst azért indítják el most újra, mert hivatalban van, így 5-7 százalék előnnyel indul, mint ha más valakit indítana a Fidesz. Ráadásul ez az 5-7 százalék előny lecsapódik a kerületi polgármestereknél is, így könnyebb többséget csinálni a fővárosi közgyűlésbe is.

Ha nyer nem kizárható, hogy a ciklus közepén tehát lemond és időközi választások lesznek a fővárosban. Ám azon az időközin nem választanak új polgármestereket minden kerületben (mint írtuk már), így a többség a Fidesznél lesz és ez megint az ő jelöltjüknek kedvez, aki a következő rendes választáson, már hivatalban lévő jelölt lesz, tehát megint neki fog kedvezni a választási matek.

Ráadásul a zuhanyhíradóban már kering is egy név, akit Tarlós utódjául rebesgetnek. Ez nem más, mint Kocsis Máté. No lám, pont Kocsis Máté volt a fenti trükk kitalálója, ugyanis 2009-ben, a normál választások előtt egy évvel,  egy időközi választáson lett alpolgármesterből polgármester. S simán hozta is utána a normál választáson 2010-ben a kerületet Kocsis.

Majd a trükköt 2018-ban újra bemutatták, amikor a parlamenti választáson Kocsis lépett le az országgyűlésbe így lemondott a polgármesteri székéről, bár a VIII. kerületben elég nagy baloldali többség volt, de mivel a választók inkább a többséget adó irányba szavaznak simán megoldotta a cserét a Fidesz és így lett újra fideszes polgármestere a kerületnek.

Ez alapján szinte borítékolható, hogy Tarlós nem fogja kitölteni a teljes ciklusát ha nyer és igazából Kocsis Máténak készíti elő a terepet, hogy beülhessen a főpolgármesteri székbe, annak a Kocsis Máténak, akinek polgármestersége alatt az egyik legdurvább drogtanya lett a nyolcbol…

Ez persze nem más, mint a választók csúnya becsapása.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here