Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sorra robbannak a hírek az utóbbi hónapokban a Fidesz belső konfliktusairól. Vezetők lépnek ki szennyest kiteregetve, most azonban eddig nem látott szintre emelkedett Fideszék marakodása, ugyanis begyűrűzött a kormányzati szintre is. Kitört a háború a Fidesz két legbefolyásosabb gazdasági embere Matolcsy György és Varga Mihály között. Egymásnak üzengetnek a médiában. Azonban felmerül a kérdés, ha már így veszekednek, akkor valójában mekkora lehet a baj? Mit titkolnak elölünk? 

Nyilvánosan esett egymásnak a médiában a Fidesz két gazdasági embere, a Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György és Varga Mihály a Fidesz pénzügyminisztere. Felmerül a kérdés, hogyha már így veszekedik egymással a két kormányzati ember, egy választási kampányban, akkor a háttérben valójában mekkora is a baj?

„Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? Varga Mihály pénzügyminiszter az idei Közgazdász Vándorgyűlésen szombaton három kihegyezett állítással hívta fel magára a figyelmet. Bár ne tette volna”- e sorokkal üzent vissza a Fidesz gazdasági embere Matolcsy György, a Fidesz pénzügyminiszterének Varga Mihálynak

Ugyanis Varga Mihály az 57. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén az MTI beszámolója szerint azt mondta: A világgazdaságban lassulás van, de recesszió nincs, itthon fenn kell tartani a fiskális fegyelmet és meg kell őrizni a magas beruházási rátát a magyar gazdaságban.

A pénzügyminiszter több pontból álló javaslatcsomagot vázolt fel a magyar gazdaság további, fenntartható növekedése érdekében. Kiemelte: el kell kerülni a fiskális túlköltekezést, a tartalékok felélését- vélhetőleg ezek a sorok váltották ki Matolcsy igencsak heves visszatámadását.

Matolcsy Varga javaslataira többek között így reagált, miniszterünk szerint a forint árfolyamának stabilnak kell lennie. Mi lenne a miniszter szerint a stabil árfolyam: 330/320/310 vagy 300 forint/euró, esetleg 240 forint/euró, mint 2008 tavaszán? Ha van a miniszternek árfolyamcélja, akkor az elmúlt években is bizonyára volt: akkor miért nem érte el? Nem akarta, nem tudta, esetleg csak mondta, de nem csinálta?”- sorozza kérdéseivel Varga Mihályt az MNB-elnök, majd kitér rá, hogy szemben a pénzügyminiszterrel, a magyar jegybanknak nincs árfolyam célja, „mert tartja magát az MNB törvény előírásaihoz”.

„Kérdezzük meg a minisztert, ha már van – helytelenül – valamilyen kedvenc árfolyam szintje, amit stabilan akar tartani, akkor mit kíván tenni ennek elérése érdekében? Ugye nem kezdeményezi az árfolyam rögzítését? Nem hiszi, hogy a forint árfolyamát mozgató török, dél-afrikai, argentin és egyéb eseményeket irányítani tudja? Ugye nem gondolja, hogy a forintot támadókat egy dicsérő oklevéllel megfékezheti?  Ugye azt sem hiszi, hogy használ Magyarországnak, ha – nem először – meggondolatlanul beszél a forint árfolyamáról?”

Majd zárás képen fenyegetően kijelenti Matolcsy:  „Javaslom, hogy hallgasson az ősi bölcsességre: Vigyázz a gondolataidra, mert szavak lesznek belőlük, vigyázz a szavakra, mert tettek lesznek belőlük, vigyázz a tetteidre, mert a személyiséged lép elő belőlük és vigyázz az egyéniségedre, mert a sorsod lesz belőle.

Még egyszer, a Fidesz két legbefolyásosabb gazdasági szakemberének az egymásról alkotott véleményét olvasták, választási kampányban. Erre mondják, azt ha ez már látható, akkor vajon a mélyben mekkora lehet a baj? Azt hiszem Karácsony Gergelyék most kérnek egy kávét, mert  itt hamarosan ki fog borulni a bili.

A propaganda média nem fog beszámolni, hogy arról, hogy akkora mára a baj, hogy két legbefolyásosabb Fideszes gazadagsási ember már egymásnak üzenget a médiában, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, mi a valóság.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here