Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Figyelem ne vegye be! Olyan anyaggal szennyezett a Ranitic, amit a laboratóriumi patkánykísérleteknél használnak daganatképzésre-írja a Népszava

Újabb gyógyszert, ezúttal a Ranitic 150, 300, valamint a Ranitidin 1A Pharma 150, 300 mg filmtablettát, valamint vonta ki a forgalomból nitrozamin szennyezés miatt a hazai gyógyszerhatóság.

Ezt a készítményt az orvos túlzott gyomorsav termelődéstől szenvedőknek és a fekélybetegeknek írja fel az orvos.  A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság azonosította a gyógyszer egyes tételeinek vizsgálatakor.

A gyógyszer forgalomban lévő tételeinek forgalomból történő kivonását maga a gyártó kezdeményezte.   Tavaly június végén hívott vissza a patikákból 27 fajta valsartan tartalmú vérnyomáscsökkentőt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), mert alapanyaguk a gyártás során nitrozaminnal szennyeződött.

Ez az egyes ipari folyamatokban melléktermékként képződő szerves vegyület erősen mérgező, rákkeltő anyag, olyannyira, hogy a laboratóriumi patkánykísérleteknél használhatják daganatképzésre.

Akkor az OGYÉI a betegeknek azt javasolta, hogy aki a rákkeltő anyaggal szennyezett gyógyszert szedte, egyelőre ne hagyja abba a terápiát, de egy hónapon belül konzultáljon orvosával a készítmény cseréjéről. A betegeknél lévő szennyezett orvosságokból legfeljebb két bontatlan dobozt a patikák blokk nélkül is visszaváltották.

A szennyezéssel most érintett készítménnyel kapcsolatban a hivatal azt írja, hogy az intézkedés miatt a ranitidin-tartalmú készítmények átmenetileg nem érhetők el kereskedelmi forgalomban. Helyett számos más hatóanyagot tartalmazó gyógyszer alkalmazható hatásosan a panaszok kezelésére, ezért az javasoljuk, hogy a betegek a keressék fel kezelőorvosukat vagy gyógyszerészüket.

A Ranitic filmtabletta gátolja a gyomorsav túlzott termelődését, segíti a savtúltengés által okozott gyomor- és nyombél-elváltozások gyógyulását és csökkenti a fájdalmat. Ezt a gyógyszert általában a fekélybetegek szedik.

Arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg ezt a posztot, hogy minél több érintett értesüljön a hírről!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here