Hiába a sok szavazatvásárlás, krumpli és ígéret, a romák is elkergették Fideszes Farkas Flórián által elnökölt Lungo Drom nevű szervezetet.  Ugyanis a Fidesz báb szervezet nem szerzett többséget az Országos Roma Önkormányzatban: a 47 tagú testületben 20 mandátumot szerzett, öt évvel ezelőtt 29 mandátuma volt.

A nemzetiségi választópolgárok vasárnap egyszerre választották meg települési, területi (megyei) és országos önkormányzataikat. A Nemzeti Választási Iroda hétfői adatai szerint az eredmények feldolgozottsága 98,13 százalék.

Az adatokból kitűnik: a “Lungo Drom” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség listája 20, a Fiatal Romák Országos Szövetsége listája 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet listája 4 mandátumot szerzett.

Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban.

Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 6, z Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt.

A Lungo Drom a Fidesz egyik báb szervezete, az a Farkas Flórián elnöke, aki  a Fidesz parlamenti képviselője és több milliárd forint roma felzárkóztatási pénz tűnt el a kezei  között. A Lungo Drom különböző helyi és megyei vezetői többször hírbe kerültek szavazat vásárlás kapcsán.

Nyilván a Fidesznek azért fájdalmas a roma önkormányzat elvesztése, mert nem egy szavazókörben, mely inkább romák lakta torony magasan nyertek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here