Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma robbantotta a Népszava, hogy igazából a Fidesz második erős embere megparancsolta még a választások előtt Borkainak, a Fidesz győri botrány-polgármesterének, hogy mondjon le, ám ezt Orbán Viktor megtiltotta.

Két nappal a választás előtt Borkai Zsolt, Győr korrupciós botrányba keveredett polgármestere péntek délután gyorsan sajtótájékoztatót hívott össze, amit aztán a meghirdetése után egy órával, alig valamivel a tervezett kezdés előtt ugyanilyen váratlanul le is mondott.

A Népszava információi alapján azt írta, hogy a kavarodás mögött Orbán Viktor és Kövér László nézeteltérése állt. A lap szerint a zavart az okozta, hogy Orbán Viktor külföldön tárgyalt, csak korlátozottan lehetett vele kommunikálni. A főnök távollétében pedig senki sem mert dönteni.

Végül Kövér vállalta magára a döntés ódiumát, de úgy tűnik, hogy vesztére. Az ő ötlete ugyanis az volt, hogy Borkai mondjon le. Ezért is hívták össze a sajtótájékoztatót, amin Borkai bejelenthette volna ezt. Közben a Magyar Nemzetben is megszületett egy publicisztika arról, hogy Borkainak távoznia kell.

De közben Orbán befejezte tárgyalását Emmanuel Macron francia államfővel, és amikor megtudta, hogy mi készül, azonnal közölte, hogy szó sem lehet lemondásról. A sajtótájékoztatót így hirtelen lemondták, a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikket pedig visszavonták, és utólag azt állították róla, hogy az csak véletlenül élesedett, és nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Így alakult ki a jelenlegi helyzet: Borkai végül, ha szorosan is, de megnyerte a győri választást. Kedden bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de a posztját megtartja. Magyarul Orbánnak semmi nem számított megint, csak a hatalom: megmaradjon a győri polgármesteri szék. Megmaradt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here