Még tavasszal jelentette be Karácsony Gergely, hogy be fogja vezetni a főváros az úgynevezett Tiborcz-adót, mely Orbán Viktor botrányba keveredett vejéről kapta a nevét és azt a célt szolgálja, hogy ezen keresztül visszaszedjék a bucira gazdagodott Fidesz-elittől a lopott pénzeket.

Bevezeti a Tiborcz-adót, ahogy megígérte, jelentette be Karácsony Gergely a Klubrádiónak adott interjújában. Az új főpolgármester szerint a kerületekkel együttműködve tudja csak a főváros kivetni az adót, és mivel a kerületek többségében az ellenzék győzőtt, már készítik a jogszabály részleteit.

Karácsony korábban az ígérte, hogy az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná. A hatályos szabályozás szerint települési adó néven lehetne bevezetni, de csak a magányszemélyeket sújthatja.

Karácsony még az előválasztási kampányban ígérte meg a Tiborcz-adót. Már akkor nagy erőkkel igyekeztek Fideszék a kezdeményezést elfojtani. Tiborcz István be is perelte Karácsonyt, majd az összes olyan portált amelyik lemerte írni a Tiborcz-adó kifejezést.

Orbán Viktor vejének ügyvédje olyan levelet  küldött a szerkesztőségeknek, amelyben felszólította a portálokat, hogy távolítsanak el minden olyan cikket, amelyben a Tiborcz-adó kifejezés szerepel.

Nem csoda, hogy retteg a kezdeményezéstől a Fidesz-elit, hiszen most majd szépen nekik kell betenni abba a közösbe, amiből eddig minden gond nélkül hordták ki a nagy lóvékat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here