Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Fideszék az elmúlt években brutálisan korlátozták azt, hogy a sajtó hogyan tudósíthat a parlamentből. Iszonyat nehézzé vált egy megválasztott képviselőnek kérdéseket feltenni, azonban ez se elég nekik: tovább szűkítik a nyilvánosság működését.

Minden jel szerint a Fidesz semmiből sem tanul, hiába adtak a választók akkora maflást nekik az önkormányzati választáson, ők ott folytatják, mintha mi se történt volna.

Az Országgyűlés Sajtóirodájának közlése szerint az őszi parlamenti ülésszak kezdetétől tovább korlátozzák az újságírók jogait az Országházban. Korlátozzák a felvételek készítésének lehetőségeit és a sajtó munkatársainak mozgását az épületen belül.

Olyan intézkedések lépnek hatályba, mint például az, hogy az újságírók a plenáris ülés napján az Országház főemeletének a kupolacsarnoktól délre eső területén (azaz az ülésterem felé eső részen) legfeljebb a sajtóiroda külön engedélyével tartózkodhatnak. Vagy nem tehet fel újságíró kérdést egy képviselőnek, ha az külön nem add engedélyt neki a kérdezésre.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője levélben fordult Kövér László házelnökhöz az újságírók jogainak korlátozása miatt. A párt követeli, hogy a sajtó munkatársait megillessék mindazok a jogok, amik a demokratikus berendezkedésű országokban kijárnak kollégáiknak.

“Lehet, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek van okuk bujkálni az újságírói kérdések elől, mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak” – zárják a közleményt.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék semmiből sem tanulnak, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, érvek híján  csak betiltani tud a Fidesz.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here